Közlemény a menedzser botránnyal kapcsolatosan

2019 jan 15
9317 Megtekintés
Közlemény a menedzser botránnyal kapcsolatosan
A Siófok Kézilabda és Tenisz Klub Kft. az alábbi nyilatkozatot teszi közzé a napokban kirobbant menedzser botránnyal kapcsolatosan.

Az elmúlt napokban a Pesti Srácok oldalán több cikk jelent meg egy menedzserről, aki a Ferencváros egyik válogatott női kézilabdázóját azzal kereste meg, hogy egy másik klub állítólagos ellenajánlatára hivatkozva magasabb fizetést tudna kicsikarni jelenlegi klubjától.

A mai napon, 2019. január 15-én megjelent újabb cikk már kitakarás nélkül közli a menedzser és a játékos üzenetváltását, melyben látható, hogy Farkas Mátyás menedzser üzenetében a Siófok Kézilabda Clubra és annak ügyvezetőjére hivatkozik, mint aki „örömmel lenne partner” ebben az „árat felverő” akcióban. 

A Siófok KC leszögezi, hogy a menedzser visszaélt a klub nevével, a menedzsernek semmilyen felhatalmazása nem volt arra, hogy egyáltalán kapcsolatba lépjen a játékossal, akinek esetleges szerződtetése fel sem merült bennünk. Természetesen olyan célunk sem volt soha, hogy bármely másik klubot egy blöff ajánlattal - ahogy a menedzseri üzenet fogalmazott - „megizzasszunk”, hadd fizessenek többet a játékosuknak. A történtekről nem volt tudomásunk, amíg az ügy ki nem pattant.

A Siófok KC a leghatározottabban elítéli a menedzser eljárását, ami nemcsak a Ferencváros jogos érdekeit veszélyeztette, hanem mivel minden valóságalap nélkül minket is belekevert az ügybe, a mi klubunk becsületét is kockára tette.

Arról, hogy a korábbi cikkekben eddig meg nem nevezett másik klub a Siófok lenne, a klubvezetés tegnapelőtt, még Németországban értesült, mikor a Metzingen elleni EHF kupamérkőzésről hazautazóban voltunk. Tegnap a klubvezetés azonnal felvette a kapcsolatot a Ferencváros illetékes vezetőivel, és mind szóban, mind írásban tájékoztatta őket, hogy a Siófok KC nevével visszaéltek, a menedzser a klub tudta nélkül lépett kapcsolatba a játékossal, a történtekhez nincs közünk. A két klub tisztázta egymás közt a helyzetet.

A Farkas Mátyás által képviselt ChampSport Kft-vel fennálló tartós megbízási szerződést a SIÓFOK KÉZILABDA ÉS TENISZ CLUB Kft. azonnali hatállyal felmondta. 

A Siófok KC maga is többször volt kárvallottja etikátlan menedzseri cselekedeteknek, és évek óta szorgalmazzuk, hogy a sportmenedzserek működésének kereteit szigorúbban kellene szabályozni. Ez az eset is aláhúzza ezen álláspontunk megalapozottságát.