Lakatos Rita és Such Nelli a felkészülés második hetéről

2021 júl 31
2026 Megtekintés
Lakatos Rita és Such Nelli a felkészülés második hetéről
Vasárnap újabb pihenőnap jön, hogy aztán a lányok nekirugaszkodjanak a felkészülés harmadik hetének. A mögöttünk hagyott napokban a játékosok komoly terhelést kaptak, az edzéseken a labda is előkerült. A közös munka tapasztalatairól Lakatos Ritát és Such Nellit kérdeztük.

„A különféle fizikális- és kondicionális felmérések után a héten megkezdtük a magasabb fokozatú terhelést az erő-állóképesség javításának érdekében. A programban szerepelt reggeli futóedzés, délelőttönként pedig sok időt töltöttünk a konditeremben. Délutánonként viszont már a labdás gyakorlatoké volt már a főszerep. Fokozatos terhelést kaptunk, a hét második felében pedig már hat-hat elleni játékkal zártuk az edzéseket. Motiváltnak érzem a keretet, kemény héten vagyunk túl. – értékelte a második hetet Lakatos Rita, csapatunk irányítója, aki úgy érzi, hogy gyorsan beilleszkedett – Újoncként egy pillanatig sem éreztem magam kívülállónak, nem voltak kellemetlen pillanataim. Itt mindenki nagyon kedves és befogadó. Még nagyon az út elején járunk, de ami fontos, hogy már most egységesnek érzem a csapatot.”  


„A felkészülési időszakok első négy-öt hete nagyon nehéz. Ilyenkor extra terhelést kapunk, edzés edzést követ, de fontos kiemelni, hogy ez lehet egy sikeres év alapja, ilyenkor kell lerakni az alapokat. Túl vagyunk az első igazán komoly héten, ami fárasztó volt, de jó értelemben. Pozitív légkör uralkodik az öltözőben, mindenki nagy lelkesedéssel vágott neki a közös munkának. Minden nappal egy picit jobban megismerjük egymást az új játékosokkal, szóval zajlik az élet a klubon belül.” – fogalmazott Such Nelli, aki a nyolcadik szezonját kezdte meg az SKC-ban.

A vasárnapi pihenőnap után hétfőn a felkészülés harmadik hetét kezdi meg csapatunk, amely első előkészületi mérkőzését majd augusztus 18-án abszolválja a Mosonmagyaróvár ellen.