Magabiztos győzelem az újonc otthonában

2019 okt 10
1701 Megtekintés
Magabiztos győzelem az újonc otthonában
A K&H női kézilabda liga 5. fordulójában, Monoron aratott magabiztos győzelmet csapatunk, az újonc Szent István SE vendégeként. A bajnoki pontok sorsa egy pillanatig sem volt kérdés. Folytatás vasárnap a szintén újonc Szombathely vendégeként.

1. félidő: Hamar nagyarányú különbség alakult ki a két csapat között, így Vojkovics Gyula már a 6. perc elején időt kért 2:7-es állásnál. A találkozót remekül kezdte Hársfalvi Júlia, illetve Tomori Zsuzsanna, Gercsó Nórát pedig Mátéfi Dalma váltotta hazai részről a gólvonalon. A két kapus többször is helyet cserélt, de feszes védekezés híján nem sok esélyük maradt a ziccerekkel, és a tiszta lövésekkel szemben. A félidő felénél már közte tíz volt az eredményjelzőn, ez a különbség pedig apró változással, de meg is maradt a szünetig (11:22).

2. félidő: A folytatásban aztán Joanna Drabik, Gnonsiane Niombla és Simone Böhme is rendesen kivette a részét a gólokból, csakúgy, mint az öt gólig jutó fiatal szélsőnk Wald Kíra. A Szent István SE a mérkőzés 28. és 42. perce között nem tudott eredményes lenni, így a különbség tetemesen megnőtt (11:30). A kulcsjátékosok közül nem lépett ma pályára Andrea Kobetic, illetve Camille Aoustin sem. A különbség a végén húszgólosra duzzadt, így idegenben arattunk nagyarányú és magabiztos győzelmet (19:39).

Edzői értékelés

Vojkovics Gyula (Szent István): Csapatom erőssége a hozzáállásban rejlik, illetve abban, hogy a játékosaim tudnak egymásért küzdeni. Sajnálom, hogy ma ebben sem tudtunk felnőni ellenfelünkhöz. Alulmaradtunk, de nekünk nem a Siófokkal kell felvennünk a versenyt. Megyünk tovább, és készülünk azokra a mérkőzésekre, ahol reális esélyünk nyílik a pontszerzésre.

Tor Odvar Moen (Siófok): Az Érd utáni mérkőzést követően az öltözőben nem volt túl jó a hangulat, de a mai napon mindenki nagyon komoly és profi hozzáállást mutatott. Ennek eredménye ez a nagyarányú győzelem. Tetszett amit láttam, a kudarc után ilyen válaszreakcióra számítottam a lányoktól.

Hársfalvi Júlia (MVP): Helyenként jól kézilabdáztunk, kemény és szilárd védekezésből tudtunk indulni. Örülök, hogy az érdi vereség után tettünk előre egy lépést.