Magabiztos győzelem Fehérváron

2022 máj 13
920 Megtekintés
Magabiztos győzelem Fehérváron
A K&H Női Kézilabda Liga 25. fordulójában magabiztos, kilencgólos győzelmet arattunk az Alba Fehérvár KC vendégeként.

1. félidő: Döcögősen indult a mérkőzés (3:1), a Fehérvár több ízben is kétgólos előnyre tett szert (9:7). Vendéglátónk azonban nem tudta növelni a különbséget. A 20. percben 11:10-nél Uros Bregar időkérése hozta meg a fordulatot, vezetőedzőnk remekül nyúlt bele a mérkőzésbe. Vendéglátónk tíz percen át gólképtelen maradt. A védelem remekül teljesített, Maja Vojnovic lehúzta a rolót, támadásban pedig egy 0:6-os szériával fordítottunk (11:16). Az első játékrész utolsó másodperceiben megtört a hazai gólcsend, Varga Emőke állította be a félidei eredményt (12:16).  

2. félidő: A fordulás után sokáig stagnált a különbség, de három gólnál nem engedtük közelebb Józsa Krisztián együttesét (20:23). A 46. percben először volt hatgólos a különbség (20:26), melyen a hajrában már érdemben nem tudott változtatni a Fehérvár (22:28). A hibátlan lőlappal záró Sirián Szederke (5/5) mellett támadásban Andela Janjusevic (7/6), Kiss Nikolett (6/5) és Debreczeni-Klivinyi Kinga (6/5) is roppant hatékonynak bizonyult. Maja Vojnovic az utolsó tíz percre 11 védéssel adta át a gólvonalat, Herczeg Lili pedig 63 százalékkal, 8/5-ös mutatóval hozta le a hajrát. Utasi Linda (10/6) mellé támadásban nem tudtak felnőni a társak, a kulcsemberek közül Besszer Borbála (9/3) és Afentaler Sára (6/0) is adós maradt a jó lövőteljesítménnyel. A mérkőzést így magabiztosan nyertük, a két csapat között a lefújás pillanatában volt a legnagyobb a különbség (24:33).

Interjúzóna

Uros Bregar (vezetőedző – Siófok KC): „Az első játékrészben nem védekeztünk jól, így nem is voltam elégedett, de a második félidőre feljavultunk és kontrollálni tudtuk a mérkőzést. Gratulálok Triscsuk Krisztina pályafutásához, illetve sok sikert kívánok a Fehérvárnak és a tehetséges fiatal játékosoknak.”