Magabiztos győzelem Romániában is!

2020 jan 12
1961 Megtekintés
Magabiztos győzelem Romániában is!
Az EHF-kupa csoportkörének 2. fordulójában, megannyi kulcsjátékosunk hiányában is magabiztos győzelmet arattunk a román Magura Cisnadie otthonában. Folytatás szerdán Debrecenben.

1. félidő: Gnonsiane Niombla, Andrea Kobetic, Nerea Pena és Mazák-Németh Csilla hiányában mindössze 12 játékos állt ma a szakmai stáb rendelkezésére. Klasszikus irányító hiányában Katarina Jezic kezdett a poszton, majd rendre két beállós játékra váltottunk. A hazaiak egészen a 6. percig gólképtelenek maradtak, de meglépnünk nem sikerült. Ada Moldovan találataival a félidő feléig tartotta magát a Magura Cisnadie (4:5). Idő közben Simone Böhme és Camille Aoustin is hétméterest rontott, ellenben remekül lőtt kintről Andela Janjusevic. Silje Solberg kiváló védelmet kapott és lehúzta a rolót, valamint a román csapat is rengeteg rossz megoldást választva kézilabdázott. A 20. percre így némileg sikerült ellépnünk (5:9), a lendületet pedig a hazaiak időkérése sem törte meg, így a 26. percben már tízgólos volt az előny (6:16). Ebből faragott némileg Iona Matasaru csapata, mely mindössze 9/24-es lövési mutatóval rendelkezett a szünetben (9:17).

2. félidő: Ellenfelünk gólokkal zárta, és azzal is nyitotta a szünet utáni második felvonást, így egy 4:0-s roham után zsinórban hat gólt lőve újra meccsbe került (13:17). A hosszúra nyúló gólcsendet Tor Odvar Moen időkérése után Tomori Zsuzsanna törte meg hétméteresből, majd egy labdaszerzés után Hársfalvi Júlia is eredményes volt. Ezt követően Katarina Jezic és Such Nelli tett arról, hogy újra magabiztos legyen az előny (13:21). A folytatásban egy-egy gólt faragott hátrányából a hazai csapat, de mindig volt válasz, így a különbség állandósult. A hajrában aztán Hársfalvi Júlia második találata után visszaállt a tízgólos differencia (19:29). Tomori Zsuzsanna és Simone Böhme egyaránt hat gólig jutott, Lapos Laura találata pedig azt jelentette, hogy minden nevezett mezőnyjátékos eredményes volt. Csapatunk félgőzzel is magabiztos győzelmet aratott (23:31).  

Edzői értékelés

Iona Matasaru (Magura Cisnadie - edző): A Siófok ma megmutatta, hogy miért a sorozat címvédője. Ennyi hiányzó ellenére is ilyen teljesítményre voltak képesek, ez lenyűgöző. Erősségük a védekezésben és a kapusteljesítményben mutatkozik, támadásban pedig kegyetlenül megbüntetik a hibákat. A második játékrészben sikerült egy kicsit közelebb lépnünk, de csak ennyire futotta. Sajnálom, hogy nem tudtunk nagyobb ellenállást tanúsítani.

Tor Odvar Moen (Siófok - edző): Ezekben a pillanatokban a fellegekben járok, mert elképesztően jól oldották meg a játékosaim a kialakult helyzetet. A hiányzók miatt át kellett alakítani a játékunkat. Szinte mindenki új szerepkört és feladatot kapott a mai mérkőzésre, ez egy nagy taktikai győzelem volt. Fantasztikus látni, hogy így fejlődünk csapatszinten.

Katarina Jezic (Siófok – MVP): Ez a mérkőzés nem volt egyszerű a hiányzóink miatt, de csapatként nyújtottunk nagyszerű teljesítményt. Számomra ez egy különleges párharc volt, mivel más pozícióban szerepeltem. Ez különleges motivációt jelentett, és izgalmas feladatnak bizonyult. Elégedett vagyok, hiszen jó periódusban vagyunk. Így kell tovább mennünk a folytatásban is.