Magabiztos győzelemmel zártuk az évet

2019 dec 29
2336 Megtekintés
Magabiztos győzelemmel zártuk az évet
A hosszú válogatott szünet után eredményes játékkal rukkolt elő csapatunk a K&H női kézilabda liga 11. fordulójában. Az MTK Budapest nem tudta tartani a lépést, így zsinórban hatodik bajnoki győzelmünket könyvelhettük el.

1. félidő: A két csapat 8:8-as mérkőzésállásig fej-fej mellett haladt, ekkor azonban a remek napot kifogó Simone Böhme és Nerea Pena vezérletével elléptünk (8:11). Ekkor Golovin Vlagyimir időt is kért, ám ez mit sem használt. A hazaiak védekezése nem állt össze, így hiába váltogatta egymást a gólvonalon Győri Barbara és Suba Sára, a két csapat közötti különbség egyre csak nőtt, a félidőben nyolcgólos volt a differencia (12:20).

2. félidő: A két csapat közötti különbségről Szikora Melinda is gondoskodott, csapatunk kapuvédője ismételten egy remek napot fogott ki. A fordulást követően ott folytattuk ahol abbahagytuk, és pillanatokon belül tíz felettivé vált az előny (12:23). A második játékrészben Szöllősi-Zácsik Szandra egészen nyolc gólig jutott, de az MTK így sem tudott közelebb kapaszkodni. Tomori Zsuzsanna és Camille Aoustin is gólerős játékot mutatott, a padról érkező játékosok közül pedig Such Nelli volt az, aki élni tudott a lehetőséggel (26:37).

Megvan tehát zsinórban a hatodik bajnoki siker, folytatás január 2-án a Magyar Kupában, hazai környezetben a Szent István SE ellen.           

Edzői szemmel

Golovin Vlagyimir (MTK Budapest – edző): Úgy érzem, hogy ma csak a Siófok volt a pályán, hiszen amit terveztünk, abból semmi sem jött össze. Egy év alatt nem követtünk el annyi hibát, mint amennyit ma. Nagyon sokan kilátogattak erre a mai mérkőzésre, sajnálom a szurkolókat. A kapusok közötti különbség kifejezetten látványos volt.

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): Egy nagy sorozat kezdete volt ez a mai, sok meccs vár ránk az elkövetkezendő hetekben. Jobban játszottunk, mint amire számítottam, nem gondoltam, hogy ennyi kihagyás után ilyen komplex kézilabdára leszünk képesek. A szurkolóink ezúttal is fantasztikusak voltak, köszönjük nekik a bíztatást. Az MTK véleményem szerint ennél többre képes, az ősz folyamán nem ezt láttam tőlük.