Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

2020 jan 02
1862 Megtekintés
Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában
Magabiztos, nagy különbségű győzelmet arattunk a Magyar Kupa 4. fordulójában az NB I-es újonc Szent István SE ellen.

1. félidő: Nehezen indult a mérkőzés, kellett jó tíz perc, amíg megtaláltuk a játékunkat. Ezt kihasználva 7:7-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, utána viszont folyamatosan nőtt a két csapat közötti különbség. Szikora Melinda ezúttal is remek napot fogott ki, Such Nelli pedig szinte képtelen volt hibázni. A kapu előtt Nerea Pena és Hársfalvi Júlia is elemében volt (24:10).

2. forduló: A fordulást követően mindenki játéklehetőséghez jutott, Tor Odvar Moen folyamatosan forgatta a csapatot, és a nagy különbség révén sikerült pihentetni a kulcsjátékosokat. Wald Kíra és Lapos Laura is gólt, gólokat szerzett, míg Pózcik Kata hétmétereseket harcolt ki. Csapó Kincső több védést is bemutatott, a mérkőzés MVP-je pedig Mazák-Németh Csilla lett. Vendég oldalon Monori Orsolya és Aron Andrea jutott el 5-5 találatig, Scheffer Zsanettől viszont elmaradtak a gólok. A mérkőzés hajrája nem hozott túl nagy iramot (43:22).

Edzői értékelés

Tor Odvar Moen (Siófok - edző): Ez egy pontosan olyan mérkőzés volt, amilyenre előzetesen számítottunk. A hosszú kihagyás után, illetve a roppant fontos hétvégi EHF-kupa meccs előtt ez a mai összecsapás remekül szolgálta a felkészülésünket. Meccsszituációban mozoghattunk, miközben azért tudtam pihentetni és lehetőséget adni mindenkinek. Ez egy tökéletes este volt, jó érzés a továbbjutás, hiszen a Magyar Kupa is egy fontos sorozat a számunkra.

Vojkovics Gyula (Szent István SE - edző): Összességében elégedett vagyok, hiszen láttam a jövőre nézve bíztató dolgokat és olyan teljesítményeket, melyre lehet alapozni. Az eredménnyel nem szabad foglalkozni, hiszen a két csapat teljesen más célokért küzd, és más játékerőt képvisel. Péntekig itt vagyunk a Balaton-partján, a héten edzőtáboroztunk. Így készültünk a bajnoki folytatásra, a következő ellenfelekre.