Megtörnénk egy nagy sorozatot – beharangozó

2019 jan 11
3011 Megtekintés
Megtörnénk egy nagy sorozatot – beharangozó
Szombat este a Metzingen vendégeként lépünk pályára az EHF-kupa csoportkörének 2. fordulójában, avagy megtörnénk vendéglátónk tizenöt meccse tartó győzelmi szériáját.   

Helyzetkép

Noha eltüntetni nem lehet az MTK elleni döntetlent, de a Mosonmagyaróvár után az Alba Fehérvárt is legyőztük a bajnokságban. A szerdai szomszédvári rangadó roppant egyoldalúra sikeredett, ellenfelünk sem támadásban, sem pedig védekezésben nem tudott reagálni gyors és eredményes játékunkra. Önbizalom növelő győzelem volt, több az elmúlt hetekben szürkén teljesítő játékos is remekelt, és láthatóan élvezte a játékot. Mivel a padról beszállva is jó teljesítmények érkeztek, ezért több kulcsember is pihenni tudott, végre jól működött a rotáció.

Péntek esti edzés Németországban

A csapat pénteken megérkezett Németországba, ahol Tor Odvar Moen az esti órákban egy edzést is levezényelt a lányok számára.

Természetesen ott folytatnánk, ahol a Herning-Ikast ellen abbahagytuk, avagy a cél a győzelem és a két pont megszerzése idegenben, mely azért valljuk be hatalmas lépés lenne céljaink elérése felé. A mérkőzés idegenyelvű kommentárral az EHFTV-n lesz megtekinthető. További részletekért KATT!

A Metzingen az első fordulóban a Savehof otthonában idegenben tudott nyerni 27:29-re. Minevskaja 7, valamint Kobylinska  6 találata mellett a két megyar légiós Hársfalvi és Korsós is 4-4 gólig jutott. 

Ellenfélmustra

Rövid Klubtörténelem: „Felemelkedésük” új keletű, hiszen a 2011/12-es szezonban a másodosztály megnyerésével jutottak az élvonalba, ahol az utóbbi években letették a névjegyüket nem csak honi szinten, de a nemzetközi porondon is. A Bundesliga utóbbi négy kiírásából háromszor is a dobogón végeztek, egy ezüst mellett két bronzérmet szerezve. Tavaly azonban csupán ötödikek lettek, a nemzetközi porondon pedig elbuktak az EHF-kupa harmadik selejtezőkörében. Az azt megelőző két évben viszont egyaránt nagyot meneteltek. A 2016/17-es szezonban az elődöntő jelentette számukra a végállomást az EHF-kupában, akkor a végső győztes Rosztov bizonyult jobbnak. A 2015/16-os kiírásban pedig a döntőig jutottak, ahol a párharc odavágóján legyőzték a korábban bennünket kiejtő DKKA-t, majd a visszavágón fordult a kocka, és végül 55:49-es összesítéssel elbukták a trófeát. A klub nem Metzingenben, hanem a 20 kilométerre lévő Tübingen városában játssza hazai meccseit. Otthonuk a 2004-ben átadott Paul Horn-Aréna, mely teltház esetén 3180 főt képes befogadni.

Jelen és forma: A Metzingen három párharcot nyerve jutott a csoportkörbe. A bosnyák Grude, valamint a cseh Most mellett kiejtették a jó erőkből álló orosz  Asztrahanocska együttesét. Hazai porondon tíz forduló elteltével harmadikok a Bundesligában. Kilenc győzelem mellett mindössze egy vereségük van, csupán a BL-ben is továbbjutó Bietigheim (25:29) tudta őket legyőzni, a listavezető Thüringer pedig a következő ellenfelük lesz. Szintén játszottak hétközi mérkőzést, a Német Kupa negyeddöntőjében a Neckarshulme csapatát búcsúztatták 19:25-ös idegenbeli sikerrel. Soros ellenfelünk idei 18 tétmérkőzéséből csak egyet veszített el, jelenleg zsinórban 15 győzelmet számlál minden sorozatot figyelembe véve. Legutóbb szeptember 18-án kaptak ki.​

Akikre figyelnünk kell: Andre Fuhr csapata több játékost is adott az Eb-re, a keret pedig összességében kilenc légióst foglal magába. Egy négyfős holland, és egy kétfős magyar különítmény mellett van lengyel, osztrák és szerb játékosuk is. A csapatot erősíti a Győr két fiatal kölcsönjátékosa Hársfalvi Júlia és Korsós Dorina. Utóbbi a maga 32 bajnoki találatával hatodik a házi góllövőlistán, melyet a válogatott szélső Marlene Zapf vezet 51 találattal. Mögötte Monika Kobylinska 47,  Ewgenija Minevskaja pedig 40 találattal dobogós. A gólok igen szépen eloszlanak csapaton belül, ami azt is jelzi, hogy egységesen erősek.

Edzői szemmel