Megvan a bronzérem!

2019 máj 08
3160 Megtekintés
Megvan a bronzérem!
Csapatunk a K&H női kézilabda liga 25. fordulójában az Alba FKC idegenbeli legyőzésével hivatalosan is bebiztosította története második bronzérmét. Estelle Nze Minko pedig a szomszédvári rangadón lőtte meg pályafutása 500. gólját SKC-mezben!

1. félidő: Tor Odvar Moen csapatunk alapkezdőjét küldte a pályára Estelle Nze Minko kivételével, aki az Esjberg ellen tért vissza sérülését követően. Hazai oldalon a házi gólkirálynő, a legutóbbi bajnokin meghúzódó Alexandra Nascimento láthatóan hiányzott. Viszonylag hamar négygólos előnyre tettünk szert, így Deli Rita nem is tétlenkedett az időkéréssel, ami be is jött. Az Alba ugyanis visszajött, és egyenlíteni is tudott, miközben mi Andrea Kobetic és Simone Böhme révén büntetőket rontottunk. Az első játékrész hajrájában a csereként pályára lépő Estelle Nze Minko megszerezte 500. találatát a SKC-mezben! Denisa Dedu pedig klasszis teljesítményt tett a gólvonalra, így előnnyel mehettünk a szünetre (10:13).

2. félidő: A remek kapusteljesítmény a második félidőben is megmaradt, a sok csere ellenére pedig a védekezésünk sem esett szét, így fokozatosan növelni tudtunk előnyünket. Such Nelli, Wald Kíra és Andela Janjusevic is gólokat hozott a padról, a hajrában pedig tízgólosra nőtt a két csapat közötti különbség, melyet meg is őriztünk a végére (20:30). Ez a győzelem egyben azt is jelentette, hogy hivatalosan is megszereztük a bajnoki bronzérmet. Zárás jövő szombaton a Kiss Szilárd Sportcsarnokban a Budaörs ellen. Előtte azonban még most szombaton vár ránk a szezon legfontosabb meccse, az Esjberg elleni visszavágó, amikor is elhódíthatjuk az EHF-kupa serleget.

Edzői szemmel

Deli Rita (edző – Alba FKC): „Olyan periódusban találkoztunk a Siófokkal, amikor csúcsformában vannak. Ez a vereség azt jelenti, hogy a számunkra elúszott a hatodik hely lehetősége, mellyel megkoronázhattuk volna a szezonunkat. Sok sikert kívánok a Siófoknak az EHF-kupa győzelemhez.”

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Az első félidőben Denisa Dedu klasszisa tartott minket vezető pozícióban, viszont rég voltam ennyire ideges, mint a szünetben. Ezt azonban a lányok is látták és érezték, az üzenetem célba ért, így a második félidő gyakorlatilag tökéletes volt. Igazán boldog vagyok, hogy nyertünk.”

Íme a teljes mérkőzés