Megvan a kilencedik bajnoki siker

2019 jan 23
1971 Megtekintés
Megvan a kilencedik bajnoki siker
Magabiztos győzelemmel, a végén kissé kiengedve hoztuk el a bajnoki pontokat Budaörsről a K&H női kézilabda liga 13. fordulójának hétközi meccsén. Ezzel a bajnokság feléhez érve a tabella harmadik helyéről várjuk a folytatás.

1. félidő: A hazai csapat sem támadásban, sem pedig védekezésben nem tudta felvenni a ritmust. Nze Minko remekül kezdett, gyorsan elhelyezett 3 gólt az ellenfél hálójában, majd jöttek a társak is. Gonzalez volt az első, aki elérte a 4 gólt, Solberg pedig remekül olvasta az ellenfél támadóinak a szándékát a gólvonalon. Hamar jelentős különbség alakult ki a két csapat között, mely a félidőre kis híján két számjegyű volt (7:16).

2. félidő: A magabiztos előny tudatában több kulcsjátékos, így Nze Minko, Kobetic és Böhme is pihenőt kapott, avagy ilyen sorozatterhelés mellett jól jött a rotáció, valamint a pihentetés lehetősége. A második játékrészben mind támadásban, mind pedig védekezésben fokozatosan engedtünk ki, aminek az lett az eredménye, hogy zárkózni tudott a hazai csapat. A hajrában 23:28 is állt az eredményjelzőn, de ennél közelebb nem tudtak férkőzni Hornyákék. A mérkőzés utolsó góljait mi jegyeztük, győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben a mai napon (23:31). 

A hajrában Wald Kira, klubunk saját nevelésű játékosa debütált az élvonalban. További érdekesség, hogy mindkét kapusunk, Solberg és Dedu is betalált, kihasználva az üres kapu adta lehetőséget.

Folytatás szombaton az EHF-kupában, hazatérünk, csomagolunk, és már indulunk is Svédországba. A Savehof elleni meccs 15:30-kor kezdődik, megtekinthető lesz az EHF Tv által. 

Edzői szemmel

Neukum Tamás (Budaörs – edző): „Nagyon csalódott vagyok a csapat teljesítménye miatt. Amit megbeszéltünk, abból gyakorlatilag semmit nem valósítottunk meg. Mindent elkövettünk a pályán azért, hogy ne nehezítsük meg a Siófok dolgát.”

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Így néz ki a szempontunkból egy tökéletes szerda este két EHF-kupa mérkőzés között. Nagyon élesen kezdtük a találkozót, melyet az első félidőben el is döntöttünk. A fordulás után szabadabban játszhattunk, nagyszerű felkészülés volt ez a hétvégére.”