Nagyarányú győzelem a Kisvárda ellen

2019 aug 09
3105 Megtekintés
Nagyarányú győzelem a Kisvárda ellen
A dél-koreai válogatott, és az LK Zug megabitos legyőzése után péntek kora délután a Kisvárdát fogadta csapatunk egy zárt kapus összecsapáson. 

Nagyon stabil védekezéssel, és remek kapusteljesítménnyel kezdtük a mérkőzést, mellyel a jelentősen átalakuló és megfiatalított Kisvárda nem tudott mit kezdeni. Gyors lerohanásokból szereztük góljaink egy részét, de a felállt fal ellen is szép megoldásokat mutattak a játékosok. Nerea Pena remekül mozgatta a csapatot, jól szerepeltek a szélsők, beállóban pedig Katarina Jezic villogott. A horvát egyben a mérkőzés legeredményesebb játékosa is lett 6 találattal. A különbség a játékosokat és a szakmai stábokat is meglepte, a félidőben 21:5 állt az eredményjelzőn. A csapat a fordulást követően sem engedett ki, Tomoriék végig dominálták a mérkőzést.

Érdekesség – Silje Solberg az első játékrészben 19/14-es védési mutatóval, azaz 74 százalékos hatékonysággal tevékenykedett a gólvonalon, míg az őt váltó Szikora Melinda a második játékrészt 18/11-el, tehát 61 százalékkal védett. Ehhez persze kellett egy remek védekezés is.

Visszatérő – Joanna Drabik hosszan tartó sérülés után lépett újra pályára, továbbá minden mezőnyjátékos eredményes tudott lenni. A mérkőzést sérülés nélkül hozták le a lányok.

Folytatás – Legközelebb tíz nap múlva, augusztus 19-én lépünk pályára a francia Besancon ellen. A mérkőzés zárt kapus lesz.