NBII: A Mohács elleni rangadóval indul a szezon második fele

2024 feb 16
1091 Megtekintés
NBII: A Mohács elleni rangadóval indul a szezon második fele
A Mohácsi TE 1888 ellen kezdjük meg az NB II-es bajnokság ’E’ jelű csoportjában a 2023/24-es szezon második felének küzdelmeit. Pintér Károly együttese két hónapos szünet után rögtön egy rangadóval indít. Vezetőedzőnkkel beszélgettünk a téli felkészülésről, a keret állapotáról és a célokról.

„Edzésekkel teli, két hónapos felkészülésen vagyunk túl. A lányok rengeteg munkát tettek bele a mindennapokba, remélem, hogy ennek meglesz az eredménye. Három edzőmérkőzést játszottunk a Sárvár-kupán és egyet az NBI/B-s Gárdony ellen. Úgy gondolom, hogy hasonló teljesítmény esetén, mint amit a fejér megyeiek ellen láttam, lehet esélyünk a hétvégi Mohács elleni rangadón. Felszabadultan kell kézilabdáznunk." 

Az ifjúsági és a serdülő bajnokságok már január elején újraindultak, így a keret nagyrésze játékban van.

„NBII-es felnőtt csapatunk kerete az élvonalbeli ifjúsági- és serdülő csapatra épül, utóbbiban 2008-as születésű, U15-ös játékosokat is találunk. Mindössze öt felnőttkorú játékosunk van Bozsok Dóra, Torma Kinga, Póczik Kata, Sándor-Györkös Rebeka és Lózsi Erna személyében. Bizakodásra adhat okot, hogy mindenki egészséges és bevethető állapotban van.”

A téli szünetet a bajnokság első helyén töltöttük, a szezon első felében kilenc győzelem mellett, egy döntetlen és egy vereség a mérlegünk.

„Jelenleg az első helyen állunk, ami önbizalmat ad számunkra. Létfontosságú mérkőzés a NEKA és a Mohács elleni, mert ezeket az eredményeket továbbvisszük a versenyrendszer értelmében. Amennyiben sikerülne győzni az alapszakasz utolsó három mérkőzésén, úgy két vesztett ponttal tudnánk továbbmenni. Nem elvárás, hogy megnyerjük az NBII-es bajnokságot, de nekem és a játékosoknak is ez a cél lebeg a szeme előtt." – nyilatkozta Pintér Károly vezetőedző.

Mohácsi TE 1888 – Siófok KC

NBII 'E' csoport, 12.forduló | 2024. február 18. 16.00 | Városi Sportcsarnok - Mohács, Sport utca 1.