NBII: Őszi szezonértékelő Pintér Károllyal

2023 dec 19
1545 Megtekintés
NBII: Őszi szezonértékelő Pintér Károllyal
NBII-es felnőtt csapatunk eredményes őszt tudhat maga mögött, tizenegy forduló után vezeti a női NB II E-csoportját a Mohács és a NEKA U21 előtt. Pintér Károly vezetőedzővel értékeltük az elmúlt hónapok történéseit.

„Rengeteg változás történt a nyár folyamán felnőtt csapatunk helyzetét, játékosállományát és versenyeztetését illetően. Nehéz helyzetbe került a klub, de úgy gondolom, hogy Fodor János ügyvezető mindent megtett és megtesz annak érdekében, hogy működni tudjunk és életben maradjon a kézilabda Siófokon. Utánpótlásunkra támaszkodva, öt felnőtt játékossal kiegészülve vágtunk neki a 2023/2024-e bajnoki szezonnak. Nem volt kitűzött és elvárt cél a feljutás, de jelenleg megvan ennek is a lehetősége. Tizenegy forduló után vezetjük a csoportunkat, úgy is fogalmazhatok, hogy nagyon eredményes hónapokat tudhatunk magunk mögött.”

Az őszi szezonban sok jó egyéni teljesítmény volt (Koósz Karina)

Kilenc győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség a lányok mérlege a pontvadászatban. Az említett  eredménysornak köszönhetően 19 ponttal vezetjük a női NB II E-csoportját.


„Egyedül a Mohács elleni hazai mérkőzés miatt van bennem hiányérzet. Azt a találkozót elizgultuk és gyakorlatilag már az első 10 percben elveszítettük. Voltak viszont nagy bravúrok is, Nagyatádon egy utolsó másodpercben szerzett találattal nyertünk, és a NEKA elleni idegenbeli győzelem is extra volt. Egy hosszabb szünet után februárban folytatódik a pontvadászat a Mohács elleni rangadóval. Arra a 60 percre fogunk készülni és szeretnénk pótolni az otthon elbukott pontokat. Nincs rajtunk semmilyen nyomás, de természetesen szeretnénk kihozni magunkból a legtöbbet és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

Kocsis Szilvia Nagyatádon lőtt győztes gólja még sokat érhet a végjátékban

Utánpótlás játékosaink számára nagyszerű fejlődési lehetőség az NBII-es felnőtt bajnokságban való szereplés. Sok jó teljesítmény volt a csapaton belül, de a jó eredmények eléréséhez elengedhetetlen volt a szakmai stáb munkája is.

„A jó eredményekhez jó teljesítményekre van szükségünk mind a pályán, mind a pályán kívül. A csapatból szeretném kiemelni két kapusunk; Sándor-Györkös Rebeka és Torma Kinga teljesítményét, akik nemcsak játékosként töltenek be meghatározó szerepet a csapat életében. Rajtuk kívül Póczik Kata személye is nagyon fontos számunkra, ő testesíti meg azt a mentalitást, ami előre visz minket. Úgy gondolom, hogy igazi példa lehet a fiatalok számára. Karé Kamilla bombaformában játszott minden mérkőzésen mind az ifjúsági, mind a felnőtt bajnokságban, amiért meg is kapta a korosztályos válogatott meghívót. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan NBI-es ajánlatokat fog kapni. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani kollégáimnak; Baller András technikai vezetőnek, Lajtos Nóra kapusedzőnek, Pap Ádám és Tarján Bence edzőkollégáknak, valamint Baller Erika kollégium igazgatónak, akik egytől egyig remek munkát végeznek nap mint nap.” – nyilatkozta Pintér Károly, a Siófok KC szakmai igazgatója, aki egyben az NBII-es felnőtt csapat vezetőedzője is.

Karé Kamilla (balra) és Sándor-Györkös Rebeka (jobbra) is remek őszt tudhat maga mögött