NBII: Rajt előtt a Siófok KC

2023 sze 08
1529 Megtekintés
NBII: Rajt előtt a Siófok KC
Szombaton az NB II-es bajnokság ’E’ jelű csoportjában kezdi meg a 2023/24-es szezon küzdelmeit a Siófok KC női kézilabdacsapata. Pintér Károly együttese az első fordulóban a Nagyatádi RKC SE gárdáját fogadja. Vezetőedzőnkkel beszélgettünk az aktualitásokról.

A játékoskeretről

"Miután kiderült, hogy mindössze a harmadosztályban indulhatunk, csak és kizárólag utánpótláskorú játékosok maradtak az egyesületnél. Sajnálatos módon az ifjúsági korcsoportból is sokan távoztak, tizenhárom meghatározó játékos választott másik klubot, ezáltal nagyon nehezen tudtuk csak összerakni a játékoskeretet. A felkészülést augusztus elején kezdtük meg huszonnégy játékossal, napi két edzéssel. A keret az élvonalbeli ifjúsági- és a serdülő csapatra épül, utóbbiban 2008-as születésű, U15-ös játékosokat is találunk. Mindössze négy felnőtt korú játékosunk van, visszatért hozzánk Bozsok Dóra, Torma Kinga, Póczik Kata, valamint a gólvonalon tudhatjuk a komoly rutinnal rendelkező kapuvédőt, Sándor-Györkös Rebekát. Az elmúlt hetekben részt vettünk a hazai rendezésű XII. Instromet Kupán, ahol serdülő- és ifjúsági korosztályban is ezüstérmet szereztünk, valamint megmérkőztünk többek között az angolai junior válogatottal."

NBII-es felnőtt csapatunk szeptemberben még az SKC–Sportkomplexum Munkacsarnokában mérkőzik meg a Rinyamenti KC-val és a Szekszárdi Gólyákkal, azonban a tervek szerint októbertől már a Kiss Szilárd Sportcsarnok fog otthont adni az NBII-es felnőtt mérkőzéseknek. 

Jó úton járunk

"Kocsis Szilvia, Karé Kamilla és Bojtok Anna személyében maradtak azért meghatározó tehetségek, a keret azonban összességében borzasztóan fiatal. Egy jó szellemű társaság van kialakulóban, mely sokat dolgozik azért, hogy fejlődjön és egyénileg, valamint csapatszinten is megállja a helyét. Az élvonalbeli ifjúsági bajnokság küzdelmei már elkezdődtek. Az első fordulóban ugyan szoros mérkőzésen vereséget szenvedtünk a Dunaújvárosi KKA ellen, a minap viszont bravúros győzelmet értünk el a Szombathelyi KKA vendégeként. Régóta nem éreztem egy mérkőzés után edzőként ilyen örömöt, a lányok hatalmasat küzdöttek, igazi nagybetűs csapatot alkottak. Önbizalom növelő sikerrel és jó hangulatban készülünk tehát a Nagyatád elleni harmadosztályú rajtra."

A célokról

"El kell fogadni, hogy jelen helyzetben egy fiatalokból álló amatőr csapat vagyunk, ráadásul a mezőny és az erőviszonyok is ismeretlenek a számunkra. Aki ismer az tudja, hogy csapataimmal minden mérkőzésen a győzelemre törekszem, de ennek nem feltétlenül van realitása. Egyelőre sok az ismeretlen tényező, ráadásul a lebonyolítási rendszer is változott, ami nehezebbé teszi a feljutást. Meg kell várnunk az első kört, meg kell ismernünk a nyolcfős mezőnyt, hogy lássuk az erőviszonyokat. Feljutásról egyelőre nem beszélünk, megpróbáljuk felnőtt szinten a lehető legtöbbet kihozni a szezonból. A serdülő- és ifjúsági élvonalban pedig szeretnénk megőrizni tagságunkat."

Játékoskeret

Kapusok: Sándor-Györkös Rebeka, Torma Kinga, Nógrádi Anna.
Jobbszélsők: Bojtok Anna, Lozsi Erna Gabriella, Posta Luca.
Jobbátlövők: Kocsis Szilvia, Deme Liliána, Jócsik Nóra.
Irányítók: Bozsok Dóra, Gurbács Borbála, Szekeres Kamilla.
Beállók: Póczik Kata, Koósz Fruzsina, Sólyom Sára.
Balátlövők: Koósz Karina, Erdélyi Boglárka, Tordai-Nagy Sára Anna.
Balszélsők: Karé Kamilla, Bakonyi Dóra, Bálint Réka.

Vezetőedző: Pintér Károly

Kapusedző: Lajtos Nóra

Technikai vezető: Baller András

Egészségügyi személyzet: Máyer László