Nze Minko és Solberg a továbbjutásról és a döntőről

2019 ápr 15
1765 Megtekintés
Nze Minko és Solberg a továbbjutásról és a döntőről
Vasárnap klubtörténeti sikert aratva jutottunk be az EHF-kupa döntőjébe, ahol majd a dán Esbjerg lesz az ellenfelünk. A sikeres elődöntő után Silje Solberg és Estelle Nze Minko is megszólalt.

„Szenzációs érzés az, hogy bejutottunk a döntőbe. A szezon eleje óta ezért dolgoztunk, ez volt az egyik fő célunk. Kemény párharcot vívtunk a Viborg ellen. Fizikálisan egy nagyon jó csapatról beszélünk, voltak periódusok, amikor szenvednünk kellett. Néha kellenek az ilyen meccsek is, sokat tanultunk ebből. Az Esbjerg egy kiemelkedően jó csapat, jobbnál jobb képességű játékosokkal rendelkeznek. Véleményem szerint a két legjobb együttes játszik majd egymással, várjuk már nagyon a döntőt és arról álmodunk, hogy megnyerjük!” – mondta Silje Solberg, aki főként a párharc első meccsén mutatott hatalmas formát.

Estelle Nze Minko dolgát a dánok igencsak megnehezítették, olykor követő emberfogást kapott, és kivették a játékból – „Hihetetlenül boldog vagyok, nagy dolgot értünk el. Ez a harmadik évem itt Siófokon, és nagyon szeretnék egy hatalmas élménnyel, valamint egy kupával távozni. Sokat jelent számomra a Siófok, a szurkolóink megérdemlik az élményt, hogy döntőt játszunk. Többségében Skandináviában játszottunk az idei szezonban, eddig feküdt nekünk ez a terep. Az Esbjerg komoly színvonalat képvisel, rengeteg kiemelkedő képességű játékosuk van. A klub, a szurkolók és a játékosok számára hatalmas élmény lesz a döntő”.