Óriásit küzdve győztük le az MKC-t

2023 jan 12
1944 Megtekintés
Óriásit küzdve győztük le az MKC-t
A K&H Női Kézilabda Liga 10. fordulójának hétközi mérkőzésén egy roppant fontos és végletekig kiélezett rangadót nyertünk meg a Mosonmagyaróvári KC ellen.

1. félidő: A két együttes az első játékrészben végig fej-fej mellett haladt, amikor éppen nem döntetlen (5:5) volt az állás, akkor hol egyik (8:7), hol pedig a másik csapatnál volt az előny (10:11). Debreczeni-Klivinyi Kinga igazi vezéregyéniség volt ma is, akciógólokat lőtt és roppant magabiztos kézzel értékesítette a hétmétereseket (13:12). A félidő előtt Papp Nikolett gólja után először vezettünk kettővel, majd Tamara Mavsar találatát követően hárommal (15:12), de a félidei végeredményt Strannig Zsófia állította be (15:13). 

2. félidő: A szünet egyértelműen az MKC-nak jött jókor, a fordulás után Tóth Gabriella kétszer is eredményes volt és Ines Ivancok is betalált, így a vendégek fordítottak (15:16). Uros Bregar azonban remek érzékkel kért időt, a rövid szünet után egyből megtörtük a közel hatpereces gólcsendet. Viszont a 36. perc végén harmadik kétperces kiállítása után elvesztettük a piros lapot kapó Papp Nikolettet. Klasszikus értelembe vett jobbátlövő nélkül maradtunk, így némileg át kellett szervezni a csapatot. Tamara Mavsar jött be a szélről és főszereplővé vált (20:17). A második félidőben hét gólt lőtt, de izgalmakból így sem volt hiány a hajrában (22:22).

Gyurka János együttese többször is egyenlített, sőt az 53. percben a vezetést is átvette (24:25). A sérülés után visszatérő irányító, Tóth Gabriella mindössze nyolc minutumot töltött a pályán, ám ez alatt hat gólt szerzett (26:26). Az utolsó perchez 28:28-as döntetlennel érkeztek meg a felek és végül Wald Kíra gólja döntött. Fiatal szélsőnknek a keze nem remegett meg a lehetőségtől, így lövése után értékes győzelmet ünnepelhettünk (29:28).    

Sajtótájékoztató

Nézd vissza a métkőzést