Öt játékosunk szerepel a vb-n

2021 dec 01
1243 Megtekintés
Öt játékosunk szerepel a vb-n
A mai nap folyamán elrajtol a 2021-es spanyolországi női kézilabda-világbajnokság, melyen csapatunk öt játékosa; Andela Janjusevic, Simone Böhme, Katarina Jezic, Maja Vojnovic és Simona Szarková is hazája nemzeti csapatának a sikereiért küzdhet. Vezetőedzőnk, Uros Bregar pedig a szerb válogatottat irányítja a tornán, melynek rajtja előtt mindenkivel készítettünk egy rövid interjút.

Uros Bregar, csapatunk vezetőedzője, a szerb válogatott szövetségi kapitánya – Előzetesen nagyon nehéz megmondani, hogy mire lehetünk képesek. A szerb válogatott jelentősen átalakult, sok a tehetséges fiatal, de a közös munkát még csak most kezdtük. Az elsődleges célunk a csoportkörből való továbbjutás, a többit pedig majd meglátjuk. Egy világbajnokság mindig a legkiemeltebb esemény, nagyon várjuk már a kezdést.”

Andela Janjusevic, a szerb nemzeti csapat jobbátlövője – „Izgatottan várjuk a torna kezdését. A nemzeti csapat jelentős átalakuláson megy keresztül, ez egy olyan időszak, amikor meg kell találnunk a korszakos karakterek utódjait. Egyelőre nem igazán tudjuk, hogy mire számíthatunk, nem tudnám elhelyezni magunkat a mezőnyben. Azt viszont tisztán látom, hogy a motivációval nem lesz probléma, a lehetőségeinkhez mérten a legtöbbet fogjuk kihozni magunkból.

Felkészülési mérkőzések
Szerbia – Észak-Macedónia 20:19 (Janjusevic 0 gól)
Szerbia – Észak-Macedónia 33:25 (Janjusevic 5 gól)

Simone Böhme, csapatunk és a dán válogatott jobbszélsője – „Az edzőtábor mellett a felkészülési mérkőzések is jól sikerültek, nemcsak eredményesek voltunk, de kimondottan jól is kézilabdáztunk. Már itt vagyunk Spanyolországban és izgatottan várjuk a kezdést. Személy szerint komoly elvárásokkal érkeztem, titkon egy világbajnoki éremről álmodok…”

Dánia – Ukrajna 35:18 (Böhme 2 gól)
Dánia – Ukrajna 35:20 (Böhme 2 gól)

Katarina Jezic, a horvát válogatott csapatkapitánya – „A felkészülés és a főpróba is jól sikerült, ami pedig ennél is fontosabb, hogy mindenki egészséges. Nagyon jó az atmoszféra, helyén van a csapatszellem, ez megmutatkozik a pályán és azonkívül is. Szeretnénk nagyot álmodni, de lépésről lépésre kell haladnunk, mindig az előttünk álló feladatra kell koncentrálnunk. A brazilok ellen kezdünk, egy roppant nehéz mérkőzésre számítok, de a jó kezdés nagyon fontos. Minden alkalommal a végsőkig fogunk harcolni.”

Maja Vojnovic, a szlován válogatott hálóőre – „Szeretném a torna minden percét megragadni és kiélvezni, büszke vagyok arra, hogy itt lehetek. A horvátok elleni felkészülési mérkőzések nem sikerültek a legjobban, de vannak kiemelkedő karakterek, akik képesek a csapatot átlendíteni a nehéz pillanatokon. Bízom benne, hogy formába lendülünk, és minél tovább versenyben maradunk.”

Horvátország – Szlovénia 29:21 (Jezic 3 gól)
Horvátország – Szlovénia 28:24 (Jezic 0 gól)

Simona Szarková, a szlovák válogatott balátlövője – „Számomra ez egy nehéz és várakozással teli időszak, hiszen a világbajnokság kezdete és a rehabilitációm vége egybeesik. A felkészülés során nem edzettem, nem léptem pályára, a klasszikus értelembe vett kézilabda hiányzott a mindennapjaimból. Meglátjuk, hogy mikor léphetek pályára, bízom benne, hogy már a csoportkörben segíthetem a csapatot. A felkészülés során több kulcsember is hiányzott, így az előkészületi mérkőzéseken az eredmény másodlagos volt. Reálisan nézve a helyzetünket, a csoportkörből való továbbjutás nagy eredmény lenne, úgy gondolom, hogy ehhez Csehországot kell majd legyőznünk.”

Németország – Szlovákia 32:25
Spanyolország – Szlovákia 35:15
Lengyelország – Szlovákia 35:24

Kiss Nikolett végül nem került be a magyar válogatott utazó keretébe, így ő az edzőtáborból visszatért, és a csapattal folytatja a téli alapozást.