Pálffy Anna érkezik a jobbszélső posztra

2023 jún 20
3267 Megtekintés
Pálffy Anna érkezik a jobbszélső posztra
A 2023/24-es szezonban a Praktiker-Vác együttesétől érkező korábbi utánpótlás-válogatott Pálffy Anna lesz Tóth Ficsor Nóra poszttársa a jobbszélen.

„A kézilabda elég későn és viszonylag hirtelen köszönt be az életembe. Éveken át tornáztam és eleinte abszolút nem vonzott a labda. Aztán gyorsan magával ragadott a közösség és beleszerettem a kézilabdába, csak ki kellett próbálnom a családom ösztönzésére. – fogalmazott Pálffy Anna, aki az U13-tól felfelé járta be a Praktiker-Vác utánpótlás raglétráját, míg nem 2020-ban a felnőttek között is bemutatkozhatott – „Szeretnék meghatározó csapattaggá válni, pályafutásomat tekintve egy lépcsőfokkal feljebb lépni. Úgy érzem, hogy erre most Siófokon reális esélyem van. Lehet, hogy furcsán hangzik majd, de érezni akarom a terhet és megfelelni az elvárásoknak. Izgatottan várom a közös munka kezdetét, élmény lesz ilyen infrastrukturális körülmények közepette készülni.”

Pálffy Anna 19 esztendős kora ellenére az elmúlt három kiírásban a Praktiker-Vác játékosaként pályára lépett az Európa-ligában és 2021-ben tagja volt a szlovéniai Európa-bajnokságon aranyérmet szerző magyar női junior válogatottnak. A Praktiker-Vác csapatában Szilágyi Zoltán irányítása alatt ért fel a felnőttek közé.