Papírforma győzelem

2019 ápr 20
1597 Megtekintés
Papírforma győzelem
A K&H női kézilabda liga 22. fordulójában a papírformának megfelelően nagyarányú győzelmet arattunk a seregható Eszterházy ellen.

1. félidő: Ahogyan arra számítani lehetett, hamar nagyarányú különbség alakult ki a két csapat között. Az Eszterházy támadójátéka roppant sablonos, és ötlettelen volt, ráadásul Solberg ma is jó napot fogott ki a gólvonalon. Elől Jezic volt ellenállhatatlan, a horvát beálló már a félidő felénél hat lőtt gólnál tartott. A helyére jött Elghaoui, aki szintén tarthatatlannak bizonyult. Tor Odvar Moen mindenkinek lehetőséget biztosított így többek között Such, Janjusevic és Wald is érkezett a parkettre, a fiatal szélső pedig gólokkal hívta fel magára a figyelmet. Az első játékrész hajrájában a tízgólos különbséget is elkerülték a csapatok (19:5).

2. félidő: A szünet után tovább nőtt a két csapat közötti különbség, Elghaoui ott folytatta, ahol abbahagyta, valamint Janjusevic is roppant gólerős énjét vette elő. A két csapat között végül húszgólos különbség alakult ki, csakúgy, mint az őszi meccsen (38:18).

Megvan a tizennegyedik bajnoki siker, a héten aratott két győzelem pedig azt jelenti, hogy két pontra felzárkóztunk az Érd mögé. A folytatásban jövő héten kétszer is a fővárosba utazunk, előbb szerdán az FTC-vel, majd szombaton az MTK-val mérkőzünk meg.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Nagyszerű mérkőzés volt ez a mai. Olyan játékosoknak is lehetőséget tudtam biztosítani, akik eddig kevesebbet játszottak. Örülök neki, hogy végig ilyen komolyan vettük a mérkőzést. Valamint köszönöm az ellenfélnek, hogy végig küzdött, és nem adta fel.”

Debre Viktor (edző – Eszterházy): „Megpróbáltunk mindent, egyszerűen egy sokkal jobb képességű csapat állított ma elénk megoldhatatlan feladatot. Sok sikert kívánok a Siófoknak az EHF-kupa fináléjához.”