Rajtol a felkészülés, hazai edzőmérkőzések a programban

2021 júl 21
2050 Megtekintés
Rajtol a felkészülés, hazai edzőmérkőzések a programban
Véget ért a nyári szünet, rajtol a felkészülés az előttünk álló 2021/22-es szezonra. Új vezetőedzővel, illetve részben átalakult szakmai stábbal és játékoskerettel vágunk neki az új idénynek. A rengeteg edzés mellett hazai edzőmérkőzések és egy nemzetközi torna is vár csapatunkra.

Július 22-én hivatalosan is elrajtol a nyári felkészülés. Az első napokban az ilyenkor szokásos orvosi tesztekkel és fizikális felmérők kezd a csapat, majd hétfőtől a másodedző, Zdravko Zovko és a megújult szakmai stáb vezetésével a tényleges munkát is megkezdi a keret. Vezetőedzőnk, Danyi Gábor jelenleg Tokióban tartózkodik, és a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai szereplése után csatlakozik csapatunkhoz.

„Az előzetes tervek alapján hat felkészülési mérkőzéssel hangolunk a 2021/22-es bajnoki rajtra. Augusztus 18-án a Mosonmagyaróvár ellen kezdünk, majd 24-én a Ferencvárost fogadjuk. Ezt követően Kaproncára utazunk, ahol a Podravka Vegeta mellett a Krim Mercator – Ferencváros mérkőzés párharcából kapunk ellenfelet. Ez a nemzetközi torna nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy BL-ben szereplő csapatok ellen mérjük fel azt, hogy pontosan hol is tartunk. Terveink szerint egy négycsapatos hazai tornával zárjuk a felkészülést szeptember első hétvégéjén, de mind a résztvevők, mind pedig az időpontok egyeztetés alatt állnak. Természetesen a nyári programban fontos szerepet játszik egy szurkolói ankéttal egybekötött nyílt edzés is, amelynek időpontját akkor tudjuk véglegesíteni, amikor kiderült, hogy pontosan mikor térek vissza a tokiói olimpiáról.” – fogalmazott Danyi Gábor, csapatunk vezetőedzője.