Sirián Szederke: „Motiváltak vagyunk, mindenki összpontosít...” - interjú

2022 jan 11
1192 Megtekintés
Sirián Szederke: „Motiváltak vagyunk, mindenki összpontosít...” - interjú
Szombaton a DVSC SCHAEFFLER ellen folytatjuk bajnoki szereplésünket hazai környezetben. Ennek apropóján a szokatlanul hosszú téli alapozásról, az első 2022-es mérkőzésről, illetve a tavaszi célokról kérdeztük csapatunk beállóját, Sirián Szederkét.

- Hogyan sikerült a téli alapozás?
​- Nagy hangsúlyt fektettünk az állóképességre és a fizikális paraméterek javítására. Szép fokozatosan volt felépítve a téli alapozás, úgy érzem, hogy ez az időszak jól sikerült, így újult erővel várjuk a folytatást.

- Szokatlanul hosszúra nyúlt ez a szünet, szombaton 59 nap után lépünk újra pályára. Okozhat ez gondot?
- Decemberben nem volt edzőmérkőzésünk, a világbajnokság miatt a keret is igen foghíjas volt. Januárban viszont a Podravka elleni edzőmérkőzés és a három napos közös edzőtábor nagyon hasznosnak bizonyult. Egy olyan csapat ellen tudtunk gyakorolni, akivel nem játszunk a bajnokságban. Sok volt a spontán helyzet, és a begyakorolt taktikai elemeket is ki tudtuk próbálni élesebb szituációban. A szünet mértékének nem gondolom, hogy nagyobb jelentőséget kellene tulajdonítani. Összeszedettek és motiváltak vagyunk, látszik, hogy mindenki a folytatásra összpontosít.

- Milyen mérkőzést vársz a DVSC ellen? Szerinted mi dönthet?
​- Úgy gondolom, hogy hozzánk hasonlóan már a szurkolók is nagyon várják ezt az összecsapást, így egy remek hangulatú mérkőzésre számítok. Biztos vagyok benne, hogy lesznek nehézségek, amit meg kell oldanunk. A kulcs pedig az lehet, hogy ezeken milyen hamar tudunk átlendülni.  

- Korábban voltál a DVSC játékosa. Van benned ilyenkor bármiféle drukk?
​- Természetesen ilyenkor van az emberben egy kis izgatottság, egyfajta bizonyítási vágy, de én azok közé a játékosok közé tartozom, akik ezt pozitívan élik meg. Nem válok ettől görcsössé, sőt ez ilyenkor ad egy kis plusz erőt.

- A csapat zsinórban három győzelemmel zárta a 2021-es évet, mit vársz a folytatástól?
​- Ezúttal volt időnk a fizikális felkészülés mellett a taktikai elemek gyakorlására is. Ha töretlenül tudjuk folytatni azt, amit elkezdtünk, akkor úgy gondolom, hogy rajta tudunk maradni azon az úton, melyre az utolsó mérkőzéseken ráléptünk.

- Tűztél-e ki magadnak részcélt erre a tavaszra?
​- Igen, azt, hogy védekezésben és támadásban is hasznos legyen a játékom, hogy amikor pályán vagyok, akkor a lehető legtöbbet segítsem a csapatot.