Sok a kérdőjel a hétvégi meccs előtt - előzetes

2020 jan 10
2798 Megtekintés
Sok a kérdőjel a hétvégi meccs előtt - előzetes
Az EHF-kupa csoportkörének 2. fordulójában a romániai Magura Cisnadie vendégei leszünk. Csapatunkat példátlan sérüléshullám sújtja, így a vasárnapi mérkőzés előtt sok a kérdőjel…

Helyzetkép

Egy hete vasárnap több kulcsjátékosunk hiányában, a dán Köbenhavn magabiztos legyőzésével kezdtük meg a nemzetközi kupatavaszt. Andrea Kobetic és Gnonsiane Niombla hiányát elbírta a csapat, hét közben szerdán pedig a bajnokságban sikerült kihasználnunk a Ferencváros botlását. Az említett siker, zsinórban a hetedik volt a honi pontvadászatban, ám a mérkőzés végén az ünneplés nem lehetett felhőtlen, hiszen újabb játékosok szenvedtek térdsérülést. Kidőlt a sorból az egyre jobb formában kézilabdázó Nerea Pena, valamint a védelemben egyre nagyobb szerephez jutó Mazák-Németh Csilla, akinek ma a diagnózisát is megkaptuk.

A sérüléshullám következtében egy mindössze 12 fős keret vágott neki pénteken a nagydisznódi utazásnak. A variációs és rotációs lehetőségek jelentősen lecsökkentek, így szinte biztos, hogy posztidegen játékpercek várnak játékosokra. Ami a legnagyobb probléma, hogy mindkét irányítónk sérült. Kulcsjátékosaink hiányában kérdés, hogy ki lesz az, aki vezérré tud előlépni!?

A 12 fős utazó keret:
​Kapus: Szikora Melinda, Silje Solberg.
Jobbszélső: Simone Böhme, Such Nelli.
Jobbátlövő: Tomori Zsuzsanna, Andela Janjusevic.
Beálló: Katarina Jezic, Joanna Drabik.
Irányító: -
Balátlövő: Lapos Laura
Balszélső: Camille Aoustin, Hársfalvi Júlia, Wald Kíra.

Sérült játékosok: Andrea Kobetic (balátlövő), Gnonsiane Niombla (irányító), Nerea Pena (irányító), Mazák-Németh Csilla (jobbátlövő), Kjerstin Solas (balátlövő).

Szombat délelőtt egy átmozgató konditermi edzés szerepel a tervezett programban Slobodan Acimov vezetésével, délután a találkozó helyszínén, Nagydisznódon edz majd a csapat. Vasárnap már a mérkőzés lesz főszerepben. Magyar idő szerint 14:00 órakor játszunk, a Sport 1 TV élőben közvetíti a mérkőzést. A találkozó után azonnal útnak indulunk és előreláthatólag hétfőn hajnalban érkezünk majd meg Siófokra. 

Ellenfélmustra

A Magura Cisnadie múltját korábban már részletesen bemutattuk, ahogyan azt is, hogy a román csapat hogyan jutott el az EHF-kupa csoportköréig. - Részletekért KATT!

Ami viszont a világbajnoki szünet óta történt, arról még nem esett szó. Hétvégi ellenfelünk nincsen jó formában, hiszen a bajnokságban, zsinórban két vereséget számlál, és 5-1-6-os mérleggel mindössze a 14 fős mezőny második feléhez tartozik. A Bistrita december 29-én elvitte a pontokat nagydisznódról egy 24:26-os idegenbeli győzelemmel, míg legutóbb január 8-án, szerdán a tabellaszomszéd Zalau is nagy falatnak bizonyult (29:24). Ráadásul az EHF-kupa csoportkörének első hétvégéje is egy nagyarányú vereséget hozott a számukra, a Podravka Vegeta 38:26-ra nyert ellenük. A Magura Cisnadie egyik leggólerősebb játékosa, az elmúlt három év házi gólkirálya Ada Moldovan. Az EHF-kupa selejtezői során azonban a legjobban Mihaela Ani-Senocico teljesített a maga 33 találatával. Emellett nagyon kell majd figyelni Maria Panici, és Gabriela Iuga játékára.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): Egy nehéz mérkőzés vár ránk Romániában. Fontos játékosok fognak hiányozni, de szerencsére bő a keretünk és még mindig sok olyan játékosunk van, akik képesek szállítani a jó eredményeket. A védekezés kiemelten fontos lesz, ha ez működni fog, akkor a gyors lerohanás gólokban bízhatunk. A nehézségek ellenére is pontokat szeretnénk szerezni. Jó periódusban vagyunk, jó lenne ezt folytatni. Ellenfelünk nyomás alatt, győzelmi kényszerben fog játszani, miközben rajtink nem lesz semmilyen nyomás.

Camille Aoustin (Siófok KC – balszélső): Idén is nagyon fontos számunkra az EHF-kupa. Alapvetően azt mondanám, hogy mi vagyunk az esélyesei az vasárnapi mérkőzésnek, de a rengeteg probléma komplikálttá teheti a mérkőzést. Mindenkire fontos szerep vár, aki jelenleg egészséges. Hazai pályán nagyszerű teljesítményre képes aktuális ellenfelünk. A védekezésünket nagyon össze kell rakjuk és fontos lesz, hogy a gyors lerohanások is működjenek majd.