Sorsolás: újabb északi túra(ák) az EHF-kupában

2019 feb 12
2593 Megtekintés
Sorsolás: újabb északi túra(ák) az EHF-kupában
A dán Herning-Ikast, valamint a svéd IK Savehof után újabb északi túrára készülhet csapatunk. Az EHF-kupa negyeddöntőjében ugyanis a norvég Storhamar Handball Elit lesz az ellenfelünk.

Kedden 11 órai kezdettel a szövetség bécsi központjában kisorsolták az EHF-kupa negyeddöntőinek párosítását, valamint elkészítették a fináléig vezető ágrajzot is. Csapatunk elkerülte a Kuban Krasnodar együttesét, így az újabb orosz túrát is. Ellenben készülhetünk Norvégiába, ahol a korábban az Érdet búcsúztató Storhamar HE lesz az ellenfelünk. A párharcot mivel csoportelsők lettünk, idegenben kezdjük március 2-án, vagy 3-án, a visszavágóra pedig egy héttel később kerül majd sor a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A hivatalos időpontok pár napon belül lesznek meg, miután a klubok, és a televíziós társaságok egyaránt egyeztettek, és dűlőre jutottak.

Azt is tudjuk, hogy továbbjutás esetén melyik párharc győztesével játszunk a fináléba kerülésért. Az elődöntő egy újabb északi túrát rejt magában, biztos dániai szerepléssel, ugyanis a Viborg és a Nykobing honi derbit vív a negyeddöntőben.

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Egy olyan csapatot kaptunk, mely a csoportkörben maga mögött tudta tartani a Bietigheimet. Valamint az Érdet is ők búcsúztatták a selejtezők során. Számomra eddig ők a sorozat meglepetéscsapata, és úgy gondolom, hogy nagyon erősek. Kemény mérkőzések várnak ránk, az biztos. Ami az águnkat illeti, nem könnyű megmondani, hogy a Nykobing, vagy a Viborg jut majd tovább. Ellenben ne is haladjunk ennyire előre. Az viszont már biztos, hogy ha idén valami nagyot tudunk alkotni, akkor ehhez Skandinávián keresztül vezet az út.”