Svédországban a csapat - beharangozó

2019 jan 24
2802 Megtekintés
Svédországban a csapat - beharangozó
Szombaton ismételten az EHF-kupában van jelenésünk, avagy a csoportkör 4. fordulójában a Savehof vendégeként lépünk pályára. Az eredmények kedvező alakulása esetén, már most hétvégén bebiztosíthatjuk a továbbjutásunkat.

Helyzetkép

Épphogy csak véget ért szerda este a Budaörs elleni bajnoki, csütörtökön reggel már útra is kelt csapatunk Svédországba. A mai nap az utazás jegyében telik, Budapestről előbb Frankfurtba, onnan pedig Göteborgba repülünk, ahonnan busszal közelítjük meg a Savehof elleni mérkőzés helyszínét. Tor Odvar Moen pénteken edzést tart a 2016-ban átadott, 4000 fő befogadására alkalmas Partille Arénában, mely a mellékelt képen látható. A szombati összecsapás 15:30-kor kezdődik, az élő közvetítés pedig egyelőre bizonytalan, mivel az EHF Tv nem tűzte műsorára a párharcot. Amennyiben mégis lesz LIVE Stream, azt hivatalos facebook csatornánkon jelezni fogjuk.

Röviden az odavágóról

Múlt szombaton egy pillanatra sem forgott veszélyben a győzelmünk hazai pályán a Savehof ellen. Helyenként akadozó játékkal, ám így is nagyon magabiztosan nyertünk a közel 50 százalékkal védő Dedu, valamint a 7-7 gólig jutó szélsőink, Aoustin és Böhme vezérletével. Aki részletesebben is olvasna a két csapat első meccséről, az bővebben is megteheti ITT.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Biztos vagyok benne, hogy ez a visszavágó egy teljesen más meccs lesz, mint az előző. Ellenfelünk hazai környezetben törekedni fog arra, hogy nagyobb ellenállást fejtsen ki az esetleges pontszerzés érdekében. Annak ellenére, hogy hat pontunk van, nem dőlhetünk hátra, hiszen sem a továbbjutás, sem pedig a csoportelsőség nincsen még meg. Ez is egy fontos összecsapás lesz, csakúgy, mint a többi. A lényeg, hogy továbbra is magunkra koncentráljunk. Az elmúlt hetekben a védekezésünk stabilizálódott, most viszont szeretném, ha a támadójátékunk is fejlődne, szintet lépne. Látni akarom a pályán a megbeszélt, begyakorolt elemeket, és a kreativitást.”

Egy kis matek

Akár már most hétvégén, két fordulóval a csoportkör vége előtt meglehet a továbbjutás. Hogy mi kell ehhez?

- amennyiben győzünk a Savehof ellen, a Herning-Ikast pedig pontot szerez a Metzingen otthonában (a döntetlen is elég), megvan a biztos továbbjutás.