Szélen erősítünk, Hársfalvi aláírt

2019 feb 15
7295 Megtekintés
Szélen erősítünk, Hársfalvi aláírt
Alakul a következő szezon játékoskerete, klubunk hivatalosan is bejelenti első erősítését Hársfalvi Júlia személyében.

A 2019/20-as szezontól a Siófok KC-t erősíti a 22 esztendős balszélső Hársfalvi Júlia, aki jelenleg a német Bundesligában szereplő Metzingen kölcsönjátékosa. A felek a minap egy kétéves szerződést szignóztak.

Bitter Miklós, klubunk technikai igazgatója a következőképpen nyilatkozott – „Nagyon örülünk Julcsi érkezésének, személyében egy fiatal tehetség érkezik Siófokra. Jelenlegi klubjában a Metzingenben már bizonyította, hogy minden helyzetben lehet rá és a góljaira számítani. Ez a megbízható teljesítmény győzött meg minket arról, hogy szükségünk van rá. Izgatottan várjuk a közös munkát.”

Vezetőedzőnk Tor Odvar Moen szerint minőségi erősítésről van szó „Juli személyében egy nagyon gyors és technikás szélsővel erősödünk a következő szezonban. Örülök az érkezésének, a keret mindenképpen erősödni fog vele.”

Pályakép

Hársfalvi Júlia a kézilabda alapjait Veszprémben szerezte meg, majd 2013-ban Mosonmagyarórra szerződött. Tagja volt a korosztályos magyar válogatottaknak, az U19-es korosztállyal Európa-bajnoki negyedik helyet szerzett.

A Győri Audi ETO 2015-ben leigazolta, és két szezonon át (2015/16, 2016/17) foglalkoztatta. Ez idő alatt Julcsi 47 bajnokin 78 gólt lőtt, és debütált a Bajnokok Ligájában, melyet meg is nyert a Rába-parti csapattal. Kétszeres magyar bajnoknak, és egyszeres kupagyőztesnek vallhatja magát. 2017-ben Kim Rasmussen irányítása alatt debütált a magyar válogatottban.

Legutóbbi két idényét kölcsönben töltötte, tavaly a DVSC játékosa volt, idén pedig a német élcsapat, a Metzingen sikereiért küzd. Játékát a szakmai stáb az EHF-kupa csoportkörében személyesen is láthatta, hiszen 6 gólt lőtt ellenünk. Szerződése a szezon végén Győrben lejár, pályafutását Siófokon folytatja.