Szezonzáró bajnoki hazai pályán - előzetes

2019 máj 16
1756 Megtekintés
Szezonzáró bajnoki hazai pályán - előzetes
Eljött ez a pillanat is, a 2018/19-es szezon záróakkordja. Egy nagyon kemény, eseménydús, érzelmekben gazdag, és pozitív szezont zárunk le szombat este a Budaörs elleni bajnokival.

Helyzetkép

Szezonbéli tizenkilencedik bajnoki győzelmére készül a csapat, immáron teljesen felszabadultan, hiszen a bajnoki bronzérem mellett a nemzetközi porondon is révbe értünk, EHF-kupa győztesek lettünk. Egy felejthetetlen este után jöjjön egy ujjbab, az öröm és a búcsú pillanatainak ötvözete. Több játékos számára is ez lesz ugyanis az utolsó siófoki momentum.

Ellenfélmustra

A mérkőzés minden szempontból tét nélküli lesz, ugyanis a Budaörs csapata kiesett az élvonalból. Hiába nyernének, és érnék be esetleg pontszámban a Békéscsabát, a két csapat egymás elleni párharcát mindkétszer a lila-fehérek nyerték. Neukum Tamás csapata egyébként igyekezett, és erőn felül teljesített a hajrában, hiszen három fordulóval a vége előtt legyőzték 24:26-re idegenben a Dunaújvárost, legutóbb pedig mindössze egy góllal, 29:30-ra kaptak ki a Váctól, mely így a kiesést jelentette a számukra. Legeredményesebb játékosuk a 89 gólos Dávid-Azari Fruzsina, őt követi Pálos-Bognár Barbara 70, majd Hornyák Ágnes 61 találattal.

Egymás elleni múlt

Eddig hét alkalommal találkoztunk a Budaörssel a bajnokságban, és hazai környezetben még hibátlanok vagyunk ellenük (3-0-0). Idegenben viszont más a helyzet, hiszen kétszer is komoly vereségbe szaladtunk bele az elmúlt években, így a mérleg felemás (2-0-2). Összességében tehát 5 győzelmet, 0 döntetlent és 2 vereséget számlálunk szombati ellenfelünkkel szemben.

A két csapat „őszi” mérkőzésén, mely egyébként januárban volt esedékes, nem történt sok említésre méltó dolog. A bajnoki pontok sorsa az első félidőben eldőlt, így a fordulás után már nem láthattunk magas szintű kézilabdát, és komoly iramot sem. Végül 23:31-re nyertünk idegenben.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Ezen az estén talán nem is a mérkőzés lesz a legfontosabb, hanem hogy még egyszer utoljára közösen tudjunk lélegezni. A csapat, a szurkolók, és azok a játékosok, akik utoljára lépnek pályára SKC-mezben. Sok nehéz pillanat mellett rengeteg maradandó élményt szereztünk egymásnak, biztos vagyok benne, hogy egy érzelmekben gazdag este előtt állunk. Szeretnénk méltó képen búcsúztatni a távozó játékosokat, hiszen egy nagyon kellemes, és pozitív élményekkel teli szezont zárunk le, mely két érmet is tartogatott a számunkra.”