Szombaton a DVSC-t fogadjuk – előzetes

2022 jan 14
1172 Megtekintés
Szombaton a DVSC-t fogadjuk – előzetes
Szombaton a K&H Női Kézilabda Liga 11. fordulójában a DVSC SCHAEFFLER ellen vívjuk a 2022-es naptári esztendő első tétmérkőzését a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

Helyzetkép és Interjúzóna

A megszokottnál is hosszabbra nyúló téli szünet után csapatunk szombaton 59 nap után játszik újra tétmérkőzést. Uros Bregar és a játékosok úgy vélik, hogy a mögöttünk hagyott időszak jól sikerült, a Podravka Vegeta elleni edzőmérkőzés és a háromnapos közös edzőtábor pedig nagyon hasznos volt.

A 2021-es naptári esztendőt három győzelemmel zártuk, ezt a sorozatot vinnénk tovább a DVSC ellen. A szakmai stáb nem számíthat a műtéti beavatkozáson áteső és azóta rehabilitációs munkát végző Csapó Kincső játékára. A mérkőzést klubunk hivatalos youtube-csatornája élőben közvetíti, azonban bízunk benne, hogy a helyszínen is minél többen fognak szurkolni.

Ellenfélmustra - DVSC SCHAEFFLER

Szilágyi Zoltán együttese 8 győzelemmel és 2 vereséggel a tabella harmadik helyéről, a bajnoki bronzérem fő várományosaként kezdi meg tavaszi szereplését. Az ősz folyamán a Vác (25:26) idegenbeli legyőzése mellett az MKC (28:19) elleni magabiztos győzelem igen előremutató volt. Ráadásul az FTC (29:26) otthonában elszenvedett vereség után sem kellett magyarázkodni. Az MTK (29:28) vendégeként viszont már nem jött ki a lépés, ami után a román Magura Cisnadiei elleni EHF Európa-liga párharcot is elvesztette a Loki 47:43-as összesítéssel. A DVSC december 30-án egy hazai bajnokival zárta volna az évet, de miután az Alba Fehérvár több játékosa is pozitív koronavírus-tesztet produkált, a mérkőzés elmaradt, a Debrecen pedig 10:0-val megkapta a bajnoki pontokat. A 2022-es naptári esztendőt egy hete az Eszterházy (23:36) elleni Magyar Kupa továbbjutással kezdte meg Szilágyi Zoltán csapata, mely így már ott van a sorozat legjobb nyolc csapata között.

Deonise Fachinello személyében a télen rutinos jobbátlövőt szerződtetett a DVSC, melynek házi góllövőlistáját Vámos Petra vezeti 38 találattal. Őt követi Karyna Yezhykava 27, Planéta Szimonetta 23, Hornyák Dóra 22, Bordás Réka 21 és Tóvizi Petra 20. Mindez jól mutatja, hogy kimagasló egyéni teljesítmények helyett csapaton belül eloszlanak a gólok, így  a pillanatnyi forma sem egy játékos kezében összpontosul.

Egymás elleni múlt

A DVSC elleni örökmérlegünk 27 bajnoki mérkőzésen 15 győzelem, 2 döntetlen és 10 vereség. Ha ezt szigorúan a hazai összecsapásokra szűkítjük, akkor pedig 10 győzelem mellett 1 döntetlen és 2 vereség szerepel a nevünk mellett. Ebből adódik, hogy az idegenbeli mérlegünk az viszont negatív.

A két csapat utolsó mérkőzését a DVSC nyerte 31:27-re, viszont hazai pályán legutóbb szinte napra pontosan tíz éve kaptunk ki, még a párharc történetének negyedik összecsapásán.