Takács Eszter visszatér Siófokra

2023 jún 14
5312 Megtekintés
Takács Eszter visszatér Siófokra
A 2023/24-es szezonban visszatér klubunk sajátnevelésű balátlövője, Takács Eszter. Vele együtt már 11 fő alkotja a jövő évi keretet. További bejelentések hamarosan…

„Eszter személyében egy olyan játékost igazoltunk le, aki itt nevelkedett nálunk, minden ide köti Siófokra. Aligha lesznek beilleszkedési problémái, ráadásul már fiatal korában megtapasztalhatta mind az NBI-es, mind a nemzetközi kézilabda közegét. Nagy lehetőséget kapott arra, hogy a legmagasabb osztályban bizonyítson. A klub és a szakmai stáb is mindenben támogatni fogja a fejlődése érdekében.” – nyilatkozta Fodor János ügyvezető.

Lars Rasmussen és Takács Eszter 2018-ban

Takács Eszter pályafutását az SKC-ban kezdte és tíz esztendő alatt végigjárta a klub utánpótlás ranglétráját. Lars Rasmussen irányítása alatt egy komoly sérüléshullám közepette a felnőttek között is debütált, majd a Moen-éra alatt is a bő keret tagja volt. Egyetemi tanulmányaival párhuzamosan, kölcsönben a Mohácsi TE 1888 színeiben az NBI/B-ben szerepelt és 3 szezon alatt 210 gólt szerzett. A 2022/23-as szezont megelőzően váltott, a mögöttünk lévő kiírást a Szent István SE játékosaként teljesítette. A házi góllövőlistán a második helyen végzett 116 találattal.

„Egy hatalmas lehetőséget kaptam az SKC-tól, amivel szeretnék élni. Úgy érzem, hogy végre kiteljesedhetek és önmagamnak, valamit a környezetemnek is bebizonyíthatom, hogy mire vagyok képes. Beilleszkedési problémáim aligha lesznek, hiszen olyan, mintha hazatérnék egy hosszú nyaralás után. Az új csapattársakat és a közös munka kezdetét viszont izgatottan várom. – fogalmazott Takács Eszter, klubunk saját nevelésű átlövője – Évekkel ezelőtt, amikor távoztam Siófokról, az egyetem végett Mohács egy kézenfekvő választás volt számomra, ami után a SZISE jelentette a következő állomást. Szerettem volna felkelteni NB I- es klubok figyelmét, a mindennapi edzésmunkában ez volt a fő motivációm, így amikor meghallottam a siófoki lehetőséget, egy pillanatig sem gondolkodtam.”