Támadásban remekeltünk az Érd ellen

2021 feb 24
1392 Megtekintés
Támadásban remekeltünk az Érd ellen
Több sebből vérző együttesünk remek csapatjátékkal győzött Érden, a K&H női kézilabda liga szerdai összecsapásán.

1. félidő: Jól kezdtük a mérkőzést, de 1:3 után Kiss-Walfisch Mercédesz révén gyorsan zárkózott az Érd (3:3). A 10. percben Hársfalvi Júlia már három gólnál járt, csapatunk pedig kihasználta az előtte adódó emberelőnyt (4:6). Még a félidő felénél sem jártunk, amikor 4:8-as állásnál Mazák-Németh Csilla második gólja után hazai oldalon Horváth Roland kért időt. Az Érd vezetőedzője remekül nyúlt bele a mérkőzésbe, csapata Szabó Kitti vezérletével szűk négy perc leforgása alatt egy 5:1-es részeredménnyel egyenlített (9:9).  Ekkor Zdravko Zovko is időt kért, az eredmény pedig 10:11 után befagyott. A folytatásban támadásban mindkét csapat sokat hibázott, Szikora Melinda pedig egymást követő bravúrjaival akadályozta meg a fordítást. Kapusvédőnk ráadásul gólpasszként felérő hosszú indításokkal is „operált”. Végül 11:11-nél egy 0:4-es periódus után elléptünk (11:15). Előnyünk 12:18-nál volt a legnagyobb, ebből faragott le a szünetig egyet vendéglátónk (14:19).

2. félidő: A szünetben a gólvonalon Csapó Kincső váltotta Szikora Melindát, a két csapat közötti különbség, pedig ha csak minimálisan is, de tovább nőtt (15:22). A 35. perc után a különbség stagnált, végül a 44. percben 19:26-nál Horváth Roland kért időt. A rövid pihenő után Tamara Horacek és Hársfalvi Júlia is meglőtte hatodik gólját, így az eredményjelzőn már közte kilenc szerepelt (19:28). Ezután érkezett zsinórban három hazai találat, és 22:28-nál Zdravko Zovko is jobbnak látta, ha időt kér. Az 50. percben aztán újra a tízgólos előny küszöbére léptünk Kiss Nikoletta ötödik találatával (23:32). A különbség végül nem lett két számjegyű, a 20 alkalommal kísérletező, és végül 10 góllal záró Kiss-Walfisch Mercédesz lövő kedvét ugyanis nem tudtuk letörni. Végig pályán lévő kulcsembereink a hajrára láthatóan elfáradtak, így az Érd kis híján megfelezte a két csapat közötti különbséget (30:35). Magabiztos győzelmünk azonban így sem forgott veszélyben, a szünetben meglévő ötgólos előnyt sikeresen megőriztük (32:37).

Edzői szemmel

Horváth Roland (vezetőedző – Érd): „A sok hiányzó ellenére nagyon magas sebességfokozaton kezdett a Siófok, így mire felvettük a ritmust, már jelentős hátrányban voltunk. Ezáltal végig az eredmény után kellett kapaszkodnunk. Ahhoz, hogy ezeken a mérkőzéseken legyen esélyünk, extázisban kell játszanunk. Pontatlanok voltak az átlövéseink, sok gólt kaptunk lerohanásból. Gratulálok, és sok sikert kívánok a Siófoknak.”

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Gratulálok mindkét csapatnak, egy magas intenzitású, jó mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben támadásban jobbak voltunk, Szikora Melinda védései pedig nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy kialakuljon a két csapat közötti különbség. Sok problémával küzdünk, gyakorlatilag egy sorunk van, így ez a mai egy jelentős és fontos siker.”