Sokoldalú játékossal erősítettünk, Tamara Mavsar aláírt

946 Megtekintés
Sokoldalú játékossal erősítettünk, Tamara Mavsar aláírt
A szlovén Tamara Mavsar érkezésével sokoldalú játékossal erősödik a Siófok KC. A Krim Mercator és a Vardar Skopje korábbi szélsője már egy ideje csapatunkkal készül, és a Váci NKSE elleni szerdai kupamérkőzésen debütálhat.

„Tamara személyében egy komoly nemzetközi rutinnal és jó mentalitással bíró játékossal tudtuk megerősíteni a keretünket. Hosszú éveken át a legmagasabb szinten kézilabdázott, sokoldalú és több poszton is bevethető. Az érkezésével gyakorlatilag teljessé vált a jövő évi keret, amellyel elégedett vagyok.” – fogalmazott Uros Bregar, csapatunk vezetőedzője.

Tamara Mavsar már nagyon várja a visszatérés pillanatát, amely a Váci NKSE elleni kupamérkőzésen el is jöhet – „Fontos volt számomra, hogy a szülés után folytatni tudjam a pályafutásomat. Nagyon örülök neki, hogy visszatérhetek a kézilabdaélet körforgásába. Nem titok, hogy Uros a férjem, a családunk és a magánéletünk szempontjából is meghatározó ez a döntés. Immáron két hónapja együtt készülök a csapattal, még idő kell ahhoz, hogy utolérjem korábbi önmagam, de jó úton haladok, és roppant motivált vagyok a jövőt illetően. Az a folyamat, amely elkezdődött Siófokon, tökéletes számomra, hogy újra felépítsem magam. Ehhez minden körülmény adott, szakmailag és infrastrukturálisan egyaránt.”

Uros Bregar és felesége Tamara Mavsar (Fotó: ekipa.svet24.si - Martin Matelko)

Pályakép

A 30 esztendős korábbi szlovén válogatott balszélső szülés után kezdi újra pályafutását. A szlovén rekordbajnok RK Krim Mercator együttesét két periódusban erősítette, 2008-2016 és 2017-2020 között. Megannyi bajnoki cím és kupagyőzelem mellett 2013-ban az elődöntőig jutott csapatával. Légiósként a Vardar Szkopje színeiben a 2016/17-es szezonban Bajnokok-Ligája finálét játszott, a Győri Audi ETO KC ellen hosszabbításban elveszített (31:30) fináléban 3 gólt jegyzett. Pályafutása során a legrangosabb európai kupasorozatban 439 gólt szerzett.