Téli felkészülés: heti összegző Ziga Novakkal

2021 dec 04
1148 Megtekintés
Téli felkészülés: heti összegző Ziga Novakkal
Felnőtt csapatunk a héten tovább folytatta a téli alapozást, miközben Spanyolországban kezdetét vette a női kézilabda-világbajnokság.

„A héten tovább folytattuk a téli alapozást, hétfőtől péntekig keményen dolgoztunk, a hétvégére viszont szabadnapot kapott a csapat. A helyzet nem a legideálisabb, mivel az első csapat kerete igen foghíjas. Több sérülés is nehezíti a dolgunkat, továbbá öt játékosunk szerepel a világbajnokságon, amit természetesen figyelemmel követünk. A keret fiatalokkal kiegészítve dolgozik, tehetségeink egy része egész héten velünk edzett. Az erőnléti feladatok és a fizikális munka mellett az itt lévő játékosokkal a taktikai részleteken is dolgozunk.” – fogalmazott Ziga Novak, Uros Bregar segítője, aki vezetőedzőnk távollétében felügyeli a szakmai munkát.

A szombat és a vasárnap tehát a szabadnap jegyében telik, a közös munka hétfőn folytatódik.

Vb 2021 Spanyolország, avagy minden, ami SKC!  


​Szombaton már a spanyolországi világbajnokság csoportkörének 2. fordulója veszi kezdetét. Az első játéknapon Simone Böhme és a dán válogatott győzelmet ünnepelhetett, míg Katarina Jezicék elbukta a brazilok elleni csoportrangadót. A szlovák nemzeti csapat pedig Simona Szarková nélkül szenvedett vereséget a magyar válogatottal szemben.

Pénteken Uros Bregar győzelemmel mutatkozott be a szerb válogatott szövetségi kapitányaként, a lengyelek elleni mérkőzés legeredményesebb játékosa pedig Andela Janjusevic volt 7 találattal. Mindeközben a Maja Vojnovicot is a soraiban tudó Szlovénia meglepően nagy különbséggel múlta felül Montenegrót.

Csoportkör – 1. forduló
A-csoport | Montenegró – Szlovénia 18:28 (Vojnovic)
B-csoport | Szerbia – Lengyelország 25:21 (Jenjusevic 7 gól)
E-csoport | Magyarország – Szlovákia 35:29 (Szarková – nem játszott)
F-csoport | Dánia – Tunézia 34:16 (Böhme 1 gól)
G-csoport | Horvátország – Brazília 25:30 (Jezic 1 gól)