Tét a csoportelsőség – előzetes

2021 feb 11
1405 Megtekintés
Tét a csoportelsőség – előzetes
Az EHF European League 5. fordulójában a HC Kuban vendégei leszünk. Csapatunk péntek este lép pályára, és győzelem esetén megszerezheti a csoportelsőséget. 

Helyzetkép

Csütörtök kora reggel indultunk Budapestre, ahonnan Moszkva érintésével, egy átszállással közelítjük meg Krasznodart. A tervek szerint a késő esti órákban foglaljuk el szállásunkat. Délelőtt egy átmozgató edzés, ebéd után pedig egy videózással egybekötött megbeszélés vár a csapatra az esti mérkőzés előtt. A HC Dunarea Braila elleni győzelem továbbjutást ért a hétvégén, de a cél a csoport megnyerése, és a vele járó előnyök megszerzése. Hosszú idő után először játszhatunk majd nézők előtt.  A találkozót a Sport TV élőben közvetíti.

Az indulást megelőzően mindenki negatív PCR-tesztet produkált, így a műtét előtt álló Andrea Kobetic kivételével, teljes kerettel utazunk Oroszországba. Sérüléséből felépült Camille Aoustin, francia szélsőnk zöld utat kapott az orvosi stábtól.

Ellenfélmustra

A HC Kuban legutóbbi két EHF European League mérkőzése elmaradt. Az elmaradt összecsapásokat nem kell pótolni, ugyanis az európai szövetség szerdai határozata szerint a francia beutazási korlátozások miatt mindkét mérkőzést 10:0-val megkapta a HC Kuban. Ez egyben azt is jelenti, hogy az eddig nyeretlen orosz klub bezsebelt négy pontot és egy plusz húszas gólarányt, amivel feljött a csoport második helyére, közvetlenül egy ponttal mögénk. A pénteki találkozónak így még nagyobb lett a tétje, hiszen vereség esetén a HC Kuban élre is állhat.

Az nem lehet tehát kérdés, hogy melyik lesz a kipihentebb csapat. Trefilov együttese legutóbb múlt hét szerdán lépett pályára, és magabiztosan nyertek az Alisa Ufa (24:35) otthonában. Azt megelőzően szintén könnyed győzelmet arattak az Izsevszk (22:33) vendégeként, és komoly meglepetésre nagyarányú győzelmet könyvelhettek el a Zvenyigorod (31:23) ellen. Ráadásul három hete a nemrégiben a CSZKA Moszkva ellen is nyerni tudó HC Lada Togliatti (25:22) otthonában is végig mérkőzésben voltak. Kijelenthetjük tehát, hogy egy jó formában lévő csapat vendégei leszünk pénteken.

Edzői szemmel

Zdravko Zovko (Siófok KC – vezetőedző): „Az első mérkőzést megelőzően is tudtuk, hogy a Kuban egy jó csapat, de megleptek minket, és a vártnál is jobb kézilabdát mutattak. Végig képesek nagy iramot diktálni, kellemetlen kézilabdára képesek. Egy nagyon jól felkészített, fizikálisan is erős csapatról beszélünk, ami Trefilov pályafutását ismerve nem meglepő. A legutóbbi Braila elleni győzelem továbbjutást ért, de ennyivel nem elégszünk meg. Cél a csoportelsőség, amit egy újabb győzelemmel be is biztosíthatunk. Némileg furcsa lesz újra nézők előtt játszani, de összességében egy kiélezett, kemény mérkőzésre számítok.”