Tomori Zsuzsanna is a Balaton-partján folytatja

2019 már 21
8125 Megtekintés
Tomori Zsuzsanna is a Balaton-partján folytatja
Nerea Pena és Szikora Melinda után a Győri Audi ETO klasszisa, Tomori Zsuzsanna is aláírt Siófokra. 

A Siófok KC ügyvezetője, Fodor János örül a védőklasszis megszerzésének – „Zsuzsi a magyar kézilabdázás meghatározó személyisége. Igazi vezérként számolunk vele a Balaton-partján. Védekezésben kiemelkedő teljesítményre képes, támadásban több pozícióban is bevethető. Sokat fogunk erősödni az érkezésével. A tapasztalata nagyon sokat érhet a következő évben.”

„Egy olyan játékost sikerült megszereznünk, aki eddig mindegyik csapatában meghatározó volt, ahol játszott. Rengeteg tapasztalattal rendelkezik, kiemelkedő védőmunka jellemzi, és számos variációs lehetőség támadásban. Ezek a legfőbb erényei.  Sokat volt sérült az elmúlt években, de látszik, hogy most már remek állapotban van. Ő egy vezér típus, én is hasonló szerepet szánok neki Siófokon!” – elemezte új játékosát vezetőedzőnk, Tor Odvar Moen.

Tomori Zsuzsanna komoly célokkal érkezik Siófokra – „Sokat gondolkodtam azon, hogy mi lenne a legjobb döntés számomra a folytatást illetően. Amikor beszéltem a siófoki vezetőkkel, nagyon tetszett az az irány, amit felvázoltak. Izgatottan várom a következő évet, hiszen mind a körülmények, mind a játékoskeret alkalmas lesz arra, hogy komoly célokat érjünk el.”

Pályakép

Tomori a Dunaferrben mutatkozott be a felnőttek között 2002-ben, majd a rekordbajnok Vasas kézilabdázója volt 2004 és 2007 között. Három szezon alatt 324 gólt dobott az élvonalban, amivel eladta magát a Győrnek. Később 2010-ben a Ferencvárost választotta, és egészen 2015-ig szolgálta a fővárosi klubot, amikor is visszatért korábbi sikerei színhelyére Győrbe. A két zöld-fehér klubbal összességében hét bajnoki címet, és hat Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett. A BL-ben és a KEK-ben is kétszer ért a csúcsra aktuális klubcsapatával. Az FTC-ben eltöltött öt szezon során mindig elérte legalább a 100 gólt a bajnokságban, összességében pedig 669 alkalommal talált a kapuba. Pályafutása során 1366 gólt jegyez az NB I-ben, 2012-ben, 2015-ben és 2016-ban pedig az év magyar kézilabdázója lett. Tavaly a BL-ben a legjobb védőnek választották.

A válogatottban 2006-ban debütált, tagja volt a 2012-ben Európa-bajnoki bronzérmet szerző csapatnak, valamint a 2008-ban olimpiai negyedik társaságnak. Már több mint 150 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, melyben túllépte a 400 lőtt gólt. Kim Rasmussen jelenleg is számol vele a magyar válogatott friss keretében.