Tükörsima bajnoki győzelem

2019 jan 09
2941 Megtekintés
Tükörsima bajnoki győzelem
Magabiztos és gyors kézilabdával mattoltuk az Alba Fehérvár csapatát, védekezésben és támadásban is remek teljesítményt raktunk a pályára. Több kulcsjátékos is tudott pihenni, a padról beszállva is remekeltek játékosaink. Ez a győzelem igazi csapatmunka volt.

Jezic mellett Nze Minko és Aoustin is 6 gólig jutott

1. félidő: Nze Minko rontott hétméteresével, majd kiállításával indult a mérkőzés, ám a két esemény közé beékelődött egy ritkának mondható Perianu gól. A két csapat 3:3-ig ment együtt, ezt követően 6:3-ra is elléptünk. A 12. percben már 10:5 állt az eredményjelzőn, Drabik a negyedik gólját jegyezte, remekül kezdte a mérkőzést. Solberg zsinórban fogta a lövéseket, többek között Nascimento kísérleteit. Deli Rita időkérése után a két csapat közötti különbség tovább nőtt, Nze Minko is elkapta a fonalat. A 20. percben 14:8-ra módosult a mérkőzés állása, Khmyrova a hetedik gólszerző volt, és eztán még a félidőig jött Jezic, Gonzalez és Geiger is. Magabiztos és gyors kézilabdát mutatva, a padról érkező gólokkal magabiztos előnyt alakítottunk ki egy félidőnyi játék után (19:12).

2. félidő: A szünet után Nze Minko duplával folytatódott a játék, emberelőnyét nem tudta kihasználni az Alba, mely így először volt kilencgólos hátrányban (21:12).  Hiába lőtte a gólokat vendég részről Gorshenina, a 40. percben Aoustin találata után már közte tíz volt (26:16). A második játékrészben mindenki lehetőséget kapott, Janjusevic, Dedu, Elghaoui, Sárosi és Barkóczi is pályára lépett, Aoustin és Jezic pedig ellenállhatatlan volt. Az utolsó negyedórában a különbség tovább nőtt, ellenfelünk sem támadásban, sem pedig védekezésben nem találta önmagát. Végig haraptak a lányok, volt 33:20 és 36:20 is a részeredmény. Több játékos is visszaszerezhette önbizalmát az elmúlt hetek gyenge, vagy átlagos teljesítménye után. A vége kiütéses győzelem lett, megvan a nyolcadik (41:24).

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Tökéletes este volt, a lányok szuper teljesítményt nyújtottak. Megmondom őszintén, hogy amit ma kaptam, az némileg engem is váratlanul ért. A védekezésünkbe rengeteg erőt fektettünk, és sokkal többet mozogtunk, mint az Alba Fehérvár. Ezúttal pedig a támadójáték is rendben volt, rendszerben sokkal közelebb voltunk egymáshoz, gyors játékunkra pedig nem igazán volt ideje reagálni ellenfelünknek.”

Deli Rita (Alba Fehérvár – edző): „Csapatomban nem volt értékelhető teljesítmény sem védekezésben, sem pedig támadásban. Nagyon sajnálom, hogy megnehezíteni sem tudtuk a Siófok dolgát. Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat otthonában lépünk pályára, de nem gondoltam, hogy ilyen sima vereség lesz belőle. Három napja a Vác ellen csodálatosan játszottunk, ma ezt megközelíteni sem tudtuk, mindenki mélyen tudása alatt teljesített. Nem tudom mi történt, komoly hiányérzet van bennem, mivel eddig csapatként roppant erősek voltunk, most pedig nem is küzdöttünk megfelelően.”

Deli Rita és Tor Odvar Moen, a két csapat vezetőedzője