Újabb döntetlen a Podravka ellen

2020 jan 26
2065 Megtekintés
Újabb döntetlen a Podravka ellen
Nerea Pena hiányában Andrea Kobetic nyújtott támadásban világklasszis teljesítményt, aminek végül pontszerzés lett a vége. Az EHF-kupa csoportkörének 4. fordulójában roppant mélyről, hatgólos hátrányból kapaszkodtunk vissza, és játszottunk újra döntetlent az RK Podravka csapatával.

1. félidő: Jól kezdtük a mérkőzést, 3:1-re és 5:3-ra is vezettünk, egyedüliként Beganovic megoldásaival nem tudtunk mit kezdeni. Aztán zsinórban kimaradt több lehetőség, nem tudtuk kihasználni a hazaiak technikai hibáit, így rövidesen jött az egyenlítés (5:5). A beálló elleni védekezésünk nem működött, könnyed gólokat kaptunk, de Kobetic találatainak köszönhetően így is vezettünk a félidő felénél (8:10). Janjusevic kiállítása révén jött az újabb egyenlítés (10:10), majd Niombla leküldése után a hazaiak zavarodtak meg. Jezic emberhátrányban is eredményes volt, így a döntetlen állásról mi tudtunk elmozdulni (10:13). Solberg nem kapott magas szintű védelmet (sőt), hiányzott a feszesség, aminek a félidő végére meg is lett az eredménye. Milosevic és Tsakalou felváltva lőtte a gólokat, amivel sikeresen fordított a Podravka (16:15).

2. félidő: A szünetben kapust cseréltünk, Solberg helyére jött Szikora, ám a csapat bennragadt az öltözőben. Elfelejtettünk védekezni, és szűk két perc leforgása alatt rohanásból kaptunk négy gólt válasz nélkül (20:15). Megérkezett a mérkőzésbe Stanko, aki pillanatok alatt növelte góljainak a számát, a negyedik találat után pedig 22:17-nél Tor Odvar Moen időt kért. A gólokról legkevésbé sem tehetett Szikora, akit a védelem teljesen kiszolgáltatott helyzetben hagyott. A Podravka a 42. percben már 26:20-ra vezetett, a gólvonalra visszajött Solberg.

Amikor úgy tűnt, hogy a mérkőzés elúszott, akkor Kobetic lépett elő, és vette a hátára a csapatot Tomori, valamint Janjusevic hathatós segítségével. Világklasszis horvát átlövőnk a 48. percben már tizedik gólját jegyezte. Végül 30:28-nál Böhme találata után döntött úgy Smiljanic a hazaiak edzője, hogy időt kér. A hajrá roppant izgalmasra sikeredett. Milosavjevic gólja nem jött jókor, de Tomori, majd Kobetic révén volt válasz, így 31:31-nél utolértük vendéglátónkat. A mérkőzés hajrájában a védekezésünk is összeállt, megvolt a kellő feszesség, de Stanko duplájával újra és újra a Podravka szerzett vezetést (33:32). Végül Janjusevic egyenlített, és Jezic révén meccslabdánk is volt, ám a ziccer kimaradt, így meg kellett elégednünk az újabb döntetlennel (33:33).

Kobetic extraklasszisának köszönhetően nagyon mélyről kapaszkodtunk vissza, és a 33 idegenben lőtt gól a hazai 30:30 után azt jelenti, hogy az egymás elleni összevetésben biztosan jobbak vagyunk a horvát bajnoknál. A sorsunk innentől fogva a saját kezünkben van. Támadásban ki kell még emelni Tomori és Janjusevic szerepét, utóbbi védekezésben is kiváló teljesítményt nyújtott. Ellenben a csapatszintű védekezéssel ma komoly gondjaink voltak. Ennek okát mindenképpen meg kell keresni. Folytatás egy hét múlva vasárnap a dán Köbenhavn vendégeként. Hétközi bajnoki ezúttal nem lesz.

Edzői értékelés

Zlatko Saracevic (RK Podravka - edző): A két mérkőzés nagyon hasonlított egymásra. Kemény küzdelem zajlott a pályán, mindkét csapat jól kézilabdázott. Örülök a pontszerzésnek, illetve az atmoszférának, amit tapasztaltam. A hazai és a vendég szurkolóknak is köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek.

Tor Odvar Moen (Siófok KC - edző): Két nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl a Podravka ellen. Úgy tűnik, hogy ez a két csapat nem bír egymással. Összességében elégedett vagyok a pontszerzéssel, hiszen nagyon mélyről tudtunk visszakapaszkodni. A Győr elleni hétközi rangadó után érezhető volt a fizikális fáradtságunk. Ezzel a döntetlennel a sorsunk a saját kezünkben van, és ez a legfontosabb most. A szurkolóink ismételten fantasztikusak voltak, köszönjük a buzdítást.

Andrea Kobetic (Siófok KC – MVP): Gratulálok a hazaiaknak, ez egy nagyon jó mérkőzés volt. A sérültek révén sok problémánk adódott, de ezeket meg tudtuk oldani. Amit hiányoltam, az a tempó, érezhetően fáradtak voltunk a Győr elleni meccs után. A második félidőben vert helyzetből álltunk fel, és kapaszkodtunk vissza. Ez a csapatunk karakterét mutatja.