Újabb rangadó, ezúttal idegenben – beharangozó

2019 okt 03
1578 Megtekintés
Újabb rangadó, ezúttal idegenben – beharangozó
Következik a K&H női kézilabda liga 9. fordulójából előrehozott rangadó. A válogatott szünet utáni első játéknapon Érdre utazunk. A szombati összecsapást a Duna World élőben közvetíti. 

Helyzetkép

Válogatott játékosaink szerepléséről korábban már részletesen beszámoltunk. Ami a legfontosabb, hogy mindenki egészségesen, és pozitív élményekkel tért vissza. A szakmai stáb az Érd ellen újra számíthat Such Nelli játékára, valamint Nerea Pena felépülése is remekül halad, visszatérése már körvonalazódik. A Ferencváros elleni bravúrpont nagyon sokat érhet, de csak akkor, ha a soron következő rangadón mi szerezzük meg a győztesnek járó pontokat.

Ellenfélmustra

Viszonylag kicsi volt a játékosmozgás Érden, de annál fontosabb változásokat jegyezhettünk fel. Caroline Lassource immáron a Brest kézilabdázója, és nem áll Szabó Edina rendelkezésére az elmúlt évek háromszoros magyar gólkirálynője Katarina Krpez Slezak sem. A magyar állampolgársággal is rendelkező szerb szélső anyai örömök elé néz, így a 2019/20-as szezont kihagyja. Krpez egyébként rengeteg borsot tört az elmúlt öt esztendőben az orrunk alá, ezt egy félelmetes mutató is igazolja, miszerint 10 meccsen 86 gólt lőtt ellenünk. Érkező oldalon ott van Alessandra do Nascimento, Bízik Réka és Termány Rita is, utóbbi azonban még adós a jó játékkal.

A válogatott szünet után formáról nem beszélhetünk, a szezonrajtot viszont felidézhetjük. Tóth Gabriella remek játékot mutatott, csapaton belül pedig szépen oszlanak el a gólok, ami egy sokat mondó adat. A nyitómeccsen sikerült megszorongatniuk a Ferencvárost, de végül a pontszerzés nem jött össze. Dunaújvárosban pedig épphogy csak összejött az első bajnoki siker. Az MTK Budapest és a Mosonmagyaróvár viszont a válogatott szünet előtt nem tudott nagyobb ellenállást tanúsítani.

Egymás elleni múlt

A mostani lesz a két csapat 26. egymás elleni bajnoki összecsapása a magyar élvonalban. Az eddig lejátszott 25 mérkőzésen a mérleg nyelve erősen ellenfelünk irányába billen, hiszen 9 győzelem mellett 16 vereséget számlálunk. Idegenben mindössze 2 alkalommal tudtunk diadalmaskodni 10 vereség mellett, így a mutatónkon van mit javítani. A párharcnak vannak igen emlékezetes, és parázs összecsapásai, ilyen például a 2018-as Magyar Kupa elődöntő, melyet döntetlen állás után büntetőkkel buktunk el. Tavaly tavasszal nagyon magabiztosan, meglepően nagy különbséggel nyertünk hazai pályán, de aztán idegenben Érden vereséget könyvelhettünk el legutóbb.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC): „A válogatott összetartás utáni első összecsapás mindig nagyon trükkös tud lenni. Ez a mérkőzés is ilyen lesz több szempontból is. Nálunk kifejezetten sokan voltak távol, és sokat jelent az is, hogy nem voltunk együtt másfél hétig. Ellenben nagyon fontos, hogy a játékosaim jó élményekkel gazdagodtak a válogatottban, és örülök, hogy mindenki egészségesen tért vissza. Ami az ellenfelünket illeti, egy nagyon jó csapat vár ránk, mely szép és kreatív kézilabdára képes. Az Érd Arénában nem egyszerű nyerni, így játszani sem. Számunkra most az a legfontosabb, hogy ugyanazt a ritmust el tudjuk csípni, amiben a válogatott hét előtt benne voltunk. Egy kiélezett összecsapásra számítok, igazi rangadó lesz a szombati.”