Újra bajnoki meccs, ezúttal idegenben - előzetes

2019 jan 22
1691 Megtekintés
Újra bajnoki meccs, ezúttal idegenben - előzetes
Hétközi meccsen, idegenbe látogatunk a K&H női kézilabda liga 13. fordulójában, mely egyben azt is jelenti, hogy féltávhoz érünk a bajnokságban. Kilencedik győzelmünket a kiesés elől menekülő Budaörs vendégeként szerezhetjük meg.

Helyzetkép

Csapatunk benne van a szerda-szombat ritmusban. Vezetőedzőnk, valamint a játékosaink elmondása alapján azonban mind fizikálisan, mind pedig mentálisan rendben van a csapat. A Budaörs elleni lesz az hatodik januári meccsünk, eddig kettőt játszottunk a bajnokságban, és hármat az EHF-kupában. Idén még hibátlanok vagyunk, és ezt a sorozatot minél tovább vinnénk magunkkal.  A Savehof ellen a hétvégén többen is megmutatták, hogy húzóemberek tudnak lenni a gyakran emlegetett klasszisok mellett. Külön kiemelendő Dedu, aki a gólvonalon parádézott, és közel 50 százalékkal védett.

Fontos hír a szurkolóink számára, hogy változott a DVSC elleni bajnoki meccs időpontja. Ennek részleteiről, valamint a további pontos menetrendről bővebben ITT olvashatnak.  

Ellenfélmustra

Ha a tabellára nézünk, elkönyvelhetjük, hogy nem áll jól a Budaörs szénája. A csapat ugyanis 10 vereség mellett csupán 1 döntetlent, és 1 győzelmet tud felmutatni. Közös pont, hogy ahogyan mi, úgy ők is az MTK-val ikszeltek. Eddigi egyetlen sikerüket a sereghajtó Eszterházy ellen jegyzik, ami pedig fájó a számukra, hogy két kiesési rangadót is nüánszokkal buktak el a Békéscsaba, valamint a Mosonmagyaróvár ellen. A téli szünet alatt edzőt is váltottak, Mihály Attila helyét Neukum Tamás vette át a kispadon. Legutóbbi két meccsükön a DKKA-tól, és a Váctól is egyaránt öt góllal kaptak ki.

Pálos-Bognár Barbara, ellenfelünk kiválósága

A szünet alatt a klubvezetés két játékost is szerződtetett. A korábbi magyar válogatott átlövő Soós Viktória a rutint képviseli, míg a mindössze 17 esztendős Csáki Zsófia, aki szintén átlövő, Szegedről érkezett, és a jövő embere. Ha a csapat házi góllövőlistájára nézünk, akkor megállapíthatjuk, hogy a találatok igencsak eloszlanak, ám ha valakit mindenképpen ki kell emelnünk, az Pálos-Bognár Barbara. Az ő játéka, valamint a hatástalanítása kulcsfontosságú. A góllövőlistát egyébként Dávid-Azari Fruzsina vezeti 41 találattal, mögötte pedig szorosan érkeznek a társak: Pálos-Bognár Barbara (34), Pásztor Noémi (34), Gerháth Fanni (33), Horváth Laura (30) és a rutinos Hornyák Ágnes 29 góllal.

Egymás elleni múlt

A Budaörsnek ez a negyedik szezonja az élvonalban, azt követően, hogy a 2014/15-ös szezonban a Szekszárdot megelőzve megnyerték az NB I/B nyugati csoportját. Újoncként mind az alapszakaszban, mind pedig a rájátszásban utolsó lett, de a liga bővítése miatt megtarthatták tagságukat. Az azóta eltelt két szezonban egyaránt 11. helyen zártak.

A mostani lesz a két csapat hetedik egymás elleni meccse, a Budaörsre pedig bátran mondhatjuk, hogy a mumusunk idegenben. Az eddigi egymás elleni mérleg ugyanis a mi szempontunkból nézve 4 győzelem és 2 vereség. Hazai pályán 3 nagyon sima győzelmet (35:26, 32:21, 34:25) tudunk felmutatni, idegenben viszont 1 győzelem mellett 2 vereségünk van. A legutóbbi két vendégjátékunk egyaránt demoralizáló vereséggel végződött, tavalyelőtt 24:19-re, tavaly pedig 36:27-re kaptunk ki.

Estelle Nze Minko és Tor Odvar Moen

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Egy olyan periódusban, sorozatterhelésben vagyunk, amikor egymás után jönnek a mérkőzések. A Budaörs elleni egy fontos találkozó lesz, hiszen kellenek a pontok a bajnokságban. Úgy kell játszanunk, mint azt a Fehérvár ellen tettük nemrég. Nagy intenzitással, és tempósan kell támadnunk, hátul pedig kemény védekezést szeretnénk mutatni újfent. A sikerért meg kell dolgoznunk, biztos vagyok benne, hogy ők is pontokat szeretnének szerezni. A tabellán elfoglalt helyezésük nem kényelmisíthet el bennünket. Fizikálisan és mentálisan egyaránt jó formában vagyunk, remélem a hozzáállásunk is a helyén lesz.”