Újra nézők előtt a fővárosban – előzetes

2021 ápr 30
1372 Megtekintés
Újra nézők előtt a fővárosban – előzetes
Szombaton a K&H női kézilabda liga 21. fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonába látogatunk. Az új rendelkezéseknek megfelelően, az ajánlott szabályozások betartása mellett hosszú idő után újra, nézők előtt játszhatunk. További részletek és szurkolói információk a fővárosi klub honlapján.

Helyzetkép

„Sajnos erre a mérkőzésre sem érkezünk túl jó állapotban, az amúgy is foghíjas keretünket a héten újabb sérülések sújtották. Ettől függetlenül szeretnénk egy jó mérkőzést játszani a Ferencvárossal. Hosszú idő után újra nézők előtt játszhatunk, biztos vagyok benne, hogy ez mindkét csapatnak sokat fog jelenteni.” – mondta Zdravko Zovko, csapatunk vezetőedzője.

Csapatunk irányítója, Tóth Gabriella újra bevethető állapotban van. A mérkőzést a hazai klub hivatalos youtube-csatornája élőben közvetíti.  

Ellenfélmustra

Elek Gábor együttese harcban van a bajnoki címért, miután a 2020/21-es kiírásban eddig csak egyetlen egyszer vesztett pontot. A listavezető Győr még februárban tudott nyerni ellenük 33:27-re, és ez a hatgólos különbség könnyen lehet, hogy döntőnek is bizonyul a bajnoki cím szempontjából. A honi pontvadászatban a Mosonmagyaróvár (34:31), és legutóbb most hét közben a DVSC (31:29) volt képes igazán megnehezíteni a zöld-fehérek dolgát. Ami az FTC házi góllövőlistájának az élmezőnyét illeti: Angela Malestein (96 gól), Emily Bölk (87), Klujber Katrin (78), Márton Gréta (67), Háfra Noémi (57).

Múltidézés

A mostani lesz a két klub 28. találkozója az NB I-ben. Az eddigi örökmérleg 2 győzelem, 2 döntetlen és 22 vereség a szempontunkból nézve. A két csapat februári mérkőzését nagyon simán nyerte a Ferencváros, azt megelőzően azonban zsinórban kétszer is nyerni tudtunk a Népligetben, illetve hazai pályán is összehoztunk egy 31:31-es döntetlent.  

Szurkolói információk

Szurkolóink a holnapi mérkőzés belépési szabályairól az FTC-Rail Cargo Hungaria felületein tájékozódhatnak. A soron következő hazai bajnoki mérkőzésekről pedig klubunk a következő hét folyamán ad hivatalos tájékoztatást.