Utolsó csoportmeccsünket is megnyertük

2019 feb 10
2164 Megtekintés
Utolsó csoportmeccsünket is megnyertük
Tét nélküli mérkőzésen, hazai pályán is legyőztük a német Metzingent, így hibátlanul zártuk az EHF-kupa csoportkörét, és csoportelsőként várhatjuk a sorozat keddi, bécsi sorsolást.

1. félidő: A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, ám többek között Jezic és Nze Minko góljaival fordítani tudtunk (5:3). Először hárommal a 14. percben vezettünk, ekkor is horvát beállónk volt eredményes (8:5). Tor Odvar Moen rotálta a csapatot, így fordulhatott elő, hogy például egy időkérés után Aoustin tehermentesítése révén Nze Minko került a bal szélső pozíciójába. Mindkét oldalon sok volt a rontott lövés, illetve remek kapusteljesítményeket láthattunk az első játékrészben, hiszen Dedu 42, Roch pedig 43 százalékkal védett. A játékrész hajrájában 13:8-nál öttel is vezettünk, végül három egymást követő góllal a Metzingen zárta jobban az első etapot, és jött vissza a meccsbe (13:11).

2. félidő: A tét nélküliség főként a csapatok védekezésén érződött, de azt nem mondhattuk, hogy egyik vagy másik fél ne akarta volna a győzelmet. A vendégek 16:16-nál utolértek bennünket, sőt a 43. percben a vezetést is átvették (19:20). Ekkor aztán jött egy német rövidzárlat, egy 8:0-s roham, mellyel eldöntöttük a mérkőzést (27:20). Böhme és Gonzalez révén könnyed gólokat lőttünk, Elghaoui pedig megint remek cserének bizonyult a második félidőben jegyzett 6 góljának köszönhetően. A hajrában Takács Eszter a bajnokság után az EHF-kupában is debütált. A meccs embere a 40 százalékkal védő Dedu lett, legeredményesebb játékosa pedig az egyaránt 7-7 gólig jutó Böhme és Gonzalez. Vendég részről Kobylinska és Vollebregt 6-6 találatig ért el. A hajrában már nem volt izgalom, utolsó csoportmeccsünket is magabiztosan nyertük meg. (32:25).

A negyeddöntő sorsolását február 12-én, kedden tartják Bécsben. Három lehetséges ellenfelünk közül kettőt már ismerünk, egyikük a norvég Storhamar, a másik pedig a dán NFH Nyk. A harmadik vagy az orosz Krasnodar, vagy a francia Besancon lesz.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Minden jó, ha a vége jó! A mai mérkőzésen voltak hullámvölgyeink, de összességében elégedett vagyok. A felállt falas védekezésünk ezúttal is rendben volt, viszont problémánk volt a támadásban elkövetett hibák utáni visszazárásnál. Az első játékrész rendben volt, a másodikban viszont sok volt az eladott labdánk. Ami pozitívum, hogy tudtunk váltani, így a győzelmünk nem forgott veszélyben, és végül ismételten magabiztos lett. Nagyon elégedett vagyok, hiszen a maximálisan megszerezhető tizenkettő pontot hoztuk.”

André Fuhr (Metzingen – edző): „Jól megérdemelt a siófoki győzelem, ma ismételten átélhettük, hogy a magyar csapat milyen fantasztikus játékerőt képvisel. Mi minden tőlünk telhetőt megtettünk, de ez csak ennyire volt elég. Lenyűgözött bennünket a csarnok, és a hangulat, remek kézilabda délután volt a mai, mondom ezt a vereségünk ellenére.”