Utolsó másodperces vereség

2019 feb 23
1913 Megtekintés
Utolsó másodperces vereség
Arenhart a hajrában ellopta a show-t, avagy a bajnokságban ismételten kikaptunk a GVM Europe-Váctól.

1. félidő: Jól indult a mérkőzés, 1:4-re is vezettünk, aztán magára talált a hazai csapat, és egyenlített. Az állás többször is egál volt, a 15. percben 7:7 állt az eredményjelzőn. Solberg révén nem jöttek a védések, ellenben a túloldalon Arenhart nagyon sokat tett hozzá a váciak játékához. Az első játékrész hajrájában Szondi góljával sokadszorra egyenlített a Vác, majd Kácsor találatával a vezetést is átvették a hazaiak (11:10). Ekkor kettős emberhátrányban büntetőt hibázott a hazai csapat, majd a túloldalon Aoustin egyenlített. Végül Diószegi és Lakatos tett arról, hogy a félidőre hazai előnnyel menjenek a csapatok (13:12).

2. félidő: A fordulás után Kobetic ragadta magához a stafétabotot, a horvát góljai után pedig Aoustin találatával vettük vissza a vezetést (15:16). Előnyünket növelni nem tudtuk a mérkőzés ezen periódusában, ám a 42. percben Aoustin és Böhme összjátéka egy gyönyörű kínait eredményezett (17:18). Eztán emberhátrányban talált be Elghaoui, majd mindkét oldalon több rontott lövés után végül Nze Minko volt az, aki elmozdította az állást (19:21). A hajrára fordulva Solberg védései jelentették a különbséget, de jelentősen elszakadni így sem tudtunk ellenfelünktől. Kobetic ziccere után Nze Minko büntetőt rontott, majd 20:21-nél a hazaiak is büntetőt kaptak, de Jovetic lövését Dedu kivédte.  

Az 58. percben Nze Minko kipontozódott, mi pedig emberhátrányban fejeztük be a meccset. Úgy tűnt, hogy Khmyrova gólja győzelmet ér, de a hazaiak kapusa Arenhart az utolsó percben ellopta a show-t. Előbb üres kapura egyenlített, majd utolsó másodpercekben egy rontott lövés után mindezt megismételte, megszerezve ezzel csapatának a győzelmet (25:24.) A vége tehát vereség lett, ahogyan ősszel, úgy tavasszal is kikaptunk, a hajrát rontottuk el a Vác ellen.

Edzői szemmel

Szilágyi Zoltán (Vác – edző): „A győzelemhez szerencse is kellett, de hatalmasat játszottak a lányok, nem szeretném tőlük elvenni az érdemet. Mindkét félidőben jól játszottunk, rontottunk megbeszélt dolgokat, de bátran kézilabdáztunk. Ahogyan szeptemberben, úgy most is egy kisebb fajta csodát hajtottunk véghez.”

Tor Odvar Moen (Siófok – edző): „Üres volt a kapunk, egy pont már a zsebünkben volt. Az utolsó támadást elkapkodtunk, mert meg akartuk nyerni a meccset. A vereség az én hibám, én rontottam el. Volt, hogy három góllal is vezettünk, ziccereket, és büntetőt is hibáztunk. Ez egy hasonló meccs volt, mint a szeptemberi.”