Válogatott körkép – így szerepeltek játékosaink

2023 ápr 13
856 Megtekintés
Válogatott körkép – így szerepeltek játékosaink
A héten kialakult a 2023-as női kézilabda világbajnokság mezőnye. A tornára a magyar válogatott is kvalifikálta magát az Izland elleni kettős győzelemmel.

Az odavágón elért négygólos (21:25) siker után hazai környezetben is legyőztük Izlandot (34:28), így kettős győzelemmel 59:49-es összesítéssel kvalifikáltuk magunkat a soron következő világeseményre. Debreczeni-Klivinyi Kinga a két mérkőzésen 7 góllal vette ki a részét a magyar válogatott sikeréből. Papp Nikolett viszont kisebb sérülés miatt a partvonalon kívül maradt.


Főszereplő volt a horvát válogatott kijutásában Dejana Milosavljevic, átlövőnk 11 gólt szerzett a Szlovákia ellen 56:41-re megnyert párharc során.

Uros Bregar vezérletével, de Ana Kojic nélkül jutott ki Szerbia, mely kettős győzelmet aratott Törökország ellen. A párharc 65:49-es végeredménnyel zárult.


Az Eb-n elért eredményével már korábban kvalifikáló Montenegró a társházigazda Norvégia ellen vívott felkészülési mérkőzést. A 27:23-ra elveszített mérkőzésen Marina Rajcic remekelt a gólvonalon.

Hawa N’Diaye és Dounia Abdourahim a szenegáli nemzeti csapattal edzőtáborozott, Tamara Mavsar pedig ezúttal nem utazott a szlovén válogatottba.