Vb 2021: így szerepeltek játékosaink a rájátszásig

2021 dec 14
1066 Megtekintés
Vb 2021: így szerepeltek játékosaink a rájátszásig
Hétfő este véget ért a 2021-es spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középszakasza, kedden már a legjobb négybe kerülésért zajlik a rájátszás. Kézilabdázóink közül azonban már csak Simone Böhme van versenyben a dán válogatottal. De hogyan szerepeltek játékosain? Ezt szedtük össze:

Paraguay és Argentína kivételével az igazán fontos mérkőzéseket egytől egyig elbukta Horvátország, mely így csupán a 18. helyen zárta a tornát. A csalódást keltő szereplés ellenére Katarina Jezic így is a csapat egyik vezére volt:

Katarina Jezic
Mérkőzés: 6
Lövés: 27
Gól: 20
Hatékonyság: 74 %
Assziszt: 11
Labdaszerzés: 5
Blokk: 1

Vezetőedzőnk, Uros Bragar által irányított, jelentősen átalakult és megfiatalított szerb válogatott többek között Lengyelország, Montenegró és Szlovénia ellen is nyerni tudott, és mindössze három góllal kapott ki Franciaországtól. Szerbia a torna egyik üde színfoltjának számított, ebben pedig komoly szerepet vállalt csapatunk jobbátlövője, Andela Janjusevic, aki egy kimondottan jó tornát tudhat maga mögött.

Andela Janjusevic
Mérkőzés: 6
Lövés: 29
Gól: 19
Hatékonyság: 66 %
Assziszt: 27
Labdaszerzés: 4
Blokk: 1

Simone Böhme a dán válogatottal még mindig versenyben van, az elődöntőbe kerülésért Brazíliát kell legyőzniük kedd este. Eddigi teljesítményük hibátlan, Magyarország és Németország ellen is roppant magabiztosan, kétszámjegyű különbséggel nyertek – „Eddig nagyszerűen alakul számunkra ez a világbajnokság, a kulcs a csapategység. Keményen dolgozunk egymásért, jelen van a bizalom, ezért működnek jól a dolgok. Tisztelünk minden ellenfelet, alaposan felkészülünk belőlük. Így lesz ez Brazília el is, mindent ki fogunk adni magunkból. Remélem, hogy ez győzelmet és egyben továbbjutást eredményez.”– fogalmazott csapatunk jobbszélsője.

Simone Böhme
Mérkőzés: 6
Lövés: 9
Gól: 6
Hatékonyság: 67 %
Assziszt: 0
Labdaszerzés: 1
Blokk: 0

Simona Szarková sérüléséből visszatérve viszonylag keveset játszott. Szlovákia csoportjának utolsó helyén végzett, így az alsóházi rájátszásban folytatta a tornát, ahol megnyerte mérkőzéseit, így szerdán a 25. helyért játszik még Angola ellen. Maja Vojnovic a szlovén válogatottban nem kapott túl sok játéklehetőséget, nyugati szomszédunk Horvátország előtt a 17. helyen zárta a tornát.

Somina Szarková
Mérkőzés: 5
Lövés: 25
Gól: 8
Hatékonyság: 32 %
Assziszt: 9
Labdaszerzés:0
Blokk: 0

A későbbiekben vezetőedzőnket, Uros Bregart és játékosainkat is megszólaltatjuk a világbajnokság kapcsán egy hosszabb értékelőben.

Fotók: International Handball Federation - IHF