Vereség a Debrecen ellen

2022 jan 15
1084 Megtekintés
Vereség a Debrecen ellen
A K&H Női Kézilabda Liga 11. fordulójában a DVSC SCHAEFFLER csapatát fogadtuk. Hiába volt nálunk az előny a szünetben, végül ellenfelünk fordított. A két bajnoki pontot a kevesebbet hibázó csapat szerezte meg.

1. félidő: Nehezen indult a mérkőzés, rengeteg hibával kézilabdáztunk, így már 14. percben jött az első időkérés (4:6). Uros Bregar remek ütemben állította meg a játékot, ami után nem csak az egyenlítés jött össze (6:6), de a vezetést is átvettük (6:9). A DVSC több mint tíz percig volt gólképtelen, Herczeg Lili a gólvonalon egymás után mutatta be a nagyobbnál nagyobb bravúrokat. Előnyünket azonban nem tudtuk tovább növelni, ugyanis nyolc percen át mi is képtelenek voltunk a hálóba találni.  A gólcsendet végül Kiss Nikolett törte meg, válaszolva Tóvizi Petra és Vámos Petra góljára, beállítva ezzel a félidei eredményt (10:8).

2. félidő: Herczeg Lili az első játékrészben 60 százalékkal védett, és a fordulás után is több ziccert fogott, 11:11-nél kétszer is magakadályozta, hogy Petrus Mirtill ziccerét követően a DVSC átvegye a vezetést. A játékrész közepén azonban a télen szerződtetett brazil Deonise Fachinello lövéseivel nem tudtunk mit kezdeni, góljaival a vendégek átvették a vezetést (14:17). Az 55. percben több kimaradt egyenlítési lehetőség után Debreczeni-Klivinyi Kinga egalizált (19:19). A közvetlen hajrát azonban elbuktuk, a DVSC a második félidőben fordított, és elvitte a győztesnek járó pontokat a Kiss Szilárd Sportcsarnokból (21:23).