Négygólos vereség a Fradi ellen

2021 máj 01
1028 Megtekintés
Négygólos vereség a Fradi ellen
A K&H női kézilabda liga 21. fordulójában felemás félidőket hozott az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni idegenbeli összecsapásunk. Egy félidőn át remekül tartottuk magunkat, a fordulás után azonban a fáradtság minden jele kiütközött.

1. félidő: Ezúttal nem ragadtunk be, remek ritmusban kezdtük a mérkőzést. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és 3:6-os állásnál, a 10. percben a hazai oldalon Elek Gábor kért időt. A 12. percben már 3:8 állt az eredményjelzőn, 4:9-es állásnál pedig a bravúrok sorát bemutató Szikora Melinda védett hétméterest. A 20. percben egy megítélt hétméteres és egy kiállítás után kisebb hullámvölgybe kerültünk, az FTC pedig egyetlen egy gólra zárkózott (10:11). Az első játékrész utolsó hét percében azonban érintetlen maradt Szikora Melinda hálója, csapatunk pedig Tóth Gabriella vezérletével egy 4:0-s periódust produkálva visszaállította a korábban már meglévő ötgólos különbséget (10:15).

2. félidő: A fordulás után 3:0-val kezdett a hazai csapat, ráadásul Tóth Gabriella hétméterest hibázott (13:15). A 40. percben 17:18-as állásnál Zdravko Zovko kért időt, ám a 42. percben előbb egyenlített a Ferencváros, majd a vezetést is átvette (19:18). Csapatunkon a fáradtság minden jele érzékelhető volt, a különbség pedig szép lassan megnyugtatóvá vált a zöld-fehérek számára (26:20). A közvetlen hajrát aztán 1:3-ra megnyertük, így végül négygólos különbség született a Népligetben (27:23).

Edzői szemmel

Elek Gábor (vezetőedző – FTC-Rail Cargo Hungaria): „Az első félidő minden szempontból értékelhetetlen volt. A sebességgel, és a mentalitással sem voltam elégedett, nem tudtuk nyomás alá helyezni a Siófokot. A második játékrész már rendben volt, bár ott is akadt pár fegyelmezetlenség kritikus pillanatokban. Fontos, hogy nyertünk, és végre újra nézők előtt játszhattunk. Ez meg is zavart minket, több játékosomon is éreztem a bizonyítási kényszert. A győzelemnek örülök, de van bennem hiányérzet bőven.”

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Az első félidőben jól kézilabdáztunk, rendben volt a védelem, és Szikora Melinda is remek formában védett. A fordulás után azonban elfáradtunk, nem tudtunk cserélni, és felhoztuk a Ferencvárost. Hasznos mérkőzés volt ez a mai, bízom benne, hogy a sérült játékosokkal kiegészülve a Final 4-ra még jobb formába kerülünk.”