Vereség a Fradi ellen

2022 ápr 05
951 Megtekintés
Vereség a Fradi ellen
A K&H Női Kézilabda Liga 20. fordulójának kedd esti összecsapásán kilencgólos vereséget szenvedtünk az FTC-Rail Cargo Hungaria vendégeként.

1. félidő: A mérkőzés elején Emily Bölk támadójátéka jelentette a legtöbb problémát (6:4). A 15. percben 9:5-ös állásnál Uros Bregar kért időt, miután 1:0-ra elvesztettük saját emberelőnyünket. A két csapat közötti különbség azonban így is tovább nőtt, hosszú időn át nem tudtuk bevenni Janurik Kinga hálóját. Végül 11:5-nél Simona Szarková törte meg a tizenkét (!) perces gólcsendet (11:6). Az első játékrész hajrájában 11:8-ra zárkóztunk, ekkor Elek Gáborkért időt. Végül négygólos hátránnyal vonultunk az öltözőbe egy meglehetősen érdekes játékrész után, melyben mindkét fél rengeteg hibával és roppant pontatlanul kézilabdázott (13:9).  

2. félidő: A fordulás után a Ferencváros rohamtempóban növelte előnyét (19:10), de a tízgólos különbséget nem lépte át az eredmény (22:13). Kilencgólos hátrányunkból hármat ledolgoztunk a félidő feléig (22:16), de a folytatásban már nem tudtunk közelebb lépni vendéglátónkhoz.  Emily Bölk kilenc találata mellett a hajrában Szöllősi-Zácsik Szandra is megszórta magát, így a zöld-fehérek végül kilencgólos, magabiztos győzelmet arattak ellenünk (30:21).

Edzői szemmel

Elek Gábor (vezetőedző – FTC): „A Ljubjana elleni Bajnokok Ligája búcsú után ma fontos volt, hogy egy kicsit ápoljuk a lelkünket. Amikor felpörögtünk, akkor helyenként jó dolgokat is mutattunk. Közeleg a Győr elleni rangadó, össze kell magunkat szedni.”

Uros Bregar (vezetőedző – SKC): „Játéktudásban egyértelműen előttünk jár a Ferencváros, gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez. A mai mérkőzésen mindenki játéklehetőséget kapott és több dolgot is kipróbálhattunk éles játékhelyzetben. Készültünk a soron következő mérkőzésekre, hiszen az Érd és az MTK Budapest elleni bajnoki nagyon fontos lesz.”

Borítókép: Kisricso photo