Vereség Dunaújvárosban

2021 már 10
2909 Megtekintés
Vereség Dunaújvárosban
A K&H női kézilabda liga 16. fordulójában a DKKA otthonában szenvedtünk vereséget.

1. félidő: Villámrajtot vettünk, és 0:3-al nyitottunk, ám az ezt követő nyolc percben csak egyszer tudtuk bevenni a hazaiak kapuját, akik így egy gólra zárkóztak (3:4). A félidő felénél 4:6, a 20. percben pedig 6:9 állt az eredményjelzőn. Wéninger Alexa a gólvonalon sokat tett azért, hogy ne legyen nagyobb a különbség, a cseréje Anastasija Babovic pedig remekül szállt be. Védéseivel főszerepet vállalt, a DKKA pedig Szalai Babett vezérletével a szünet előtt egyenlített (12:12).

2. félidő: A szünet után az öltözőben ragadtunk, a 35. percben már a DKKA vezetett két góllal (16:14). A hétgólos Tamara Horacek vezetésével azonban egyenlítettünk, és a vezetést is visszavettük (17:18). Ekkor hazai oldalon Vágó Attila kért időt. A 40. percben Kiss Nikolett kiállítása után a DKKA fordított, ami pedig ezután történt, az nehezen leírható (19:18). Ezt követően húsz perc alatt egyetlen egy gólt szereztünk, a találkozó utolsó negyedórájában gólképtelenek maradtunk. Az 50. percben már 23:19-re vezetett a DKKA, mely a nyolcgólos Bulath Anita, valamint a hat gólig jutó Szalai Babett vezérletével kiütéses győzelmet aratott (27:19).

Edzői szemmel

Vágó Attila (vezetőedző – DKKA): „Még fel sem fogtam, hogy mekkora tettet vittünk véghez. Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a lányok, különösen igaz ez a második félidőre. Hihetetlen volt a védekezés és a kapusteljesítmény, elképesztően büszke vagyok a csapatra. Gratulálok mindenkinek, a Siófoknak pedig további sok sikert kívánok.”

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „A második félidőben elfogadhatatlanul kézilabdáztunk. Töménytelen mennyiségű ziccert hagytunk ki, ráadásul a védekezésünk és a kapusteljesítmény is átlagon aluli volt. Hosszú hetek óta rengeteg problémával küzdünk, nagyon szűkösen vagyunk. Ennek sajnos vannak következményei, de még ez sem lehet magyarázat egy ilyen teljesítményre…”