Zdravko Zovko a felkészülés menetéről

2021 júl 23
1702 Megtekintés
Zdravko Zovko a felkészülés menetéről
A felkészülés első napján a sonline.hu készített interjút csapatunk másodedzőjével, Zdravko Zovkóval, illetve klubunk ügyvezetőjével, Fodor Jánossal. 

„Az első napok a fizikális, valamint az orvosi tesztekről, felmérésekről szólnak. Az érdemi munka a jövő héten kezdődik majd el, délelőttönként az erőnléti edzések kerülnek előtérbe, délutánonként pedig a labdáé lesz a főszerep, már a teremben. – fogalmazott Zdravko Zovko, aki hozzátette – Azért fontos, hogy már most elkezdjük a kézilabdás gyakorlatokat, mert sok új játékos érkezett a csapathoz, így idő kell ahhoz, hogy ki tudjuk alakítani a taktikát és a játékrendszereket.”

A szakmai stáb, így többek között az új erőnléti edző, Bubori Kornél folyamatos kapcsolatban van csapatunk vezetőedzőjével, Danyi Gáborral, aki jelenleg Tokióban segíti a magyar női kézilabda-válogatottat, és az olimpia után csatlakozik együttesünkhöz. Azonban így is az ő teljes felügyelete és iránymutatása alapján zajlik a felkészülés.

„Miután véget ér az első szakasz, elkezdődnek az edzőmérkőzések, de akkor már itt lesz velünk Gábor is. A Mosonmagyaróvár ellen kezdjük az előkészületi meccsek sorát, aztán szép lassan jön majd a többi nagy feladat. Egy jelentősen átalakuló, új és fiatal kerettel dolgozunk. Ez egy új fejezet a klub életében, és sok munka áll még előttünk.” – zárta gondolatait Zdravko Zovko, csapatunk másodedzője.  

Orvosi és fizikális tesztekkel indult a felkészülés

A sonline.hu csapatunk ügyvezetőjét, Fodor Jánost is megszólaltatta, aki a következőképpen fogalmazott – „Rend, nyugalom és békesség, erre van most szükség, hogy egy igazi együttes formálódhasson az előttünk álló szezonban. Azt szeretném látni, hogy a játékosok küzdenek egymásért, igazi, nagybetűs csapatként dolgoznak és mindent megtesznek a sikerért, a klubért és a szurkolókért. – ezt követően pedig   az alapvető elvárásokra is kitért – Olyan eredményt kell elérnünk a bajnokságban, illetve a hazai kupában, mely nemzetközi kupaindulásra jogosítja a Siófok KC-t. Ez most a legfontosabb, illetve az építkezés és a folyamatos fejlődés.”