Zovko: „Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk” – előzetes

2021 feb 23
2382 Megtekintés
Zovko: „Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk” – előzetes
A K&H női kézilabda liga 14. fordulójában, az Érd otthonába látogatunk. Az előjelek alapján csapatunkra szerdán egy igen nehéz mérkőzés vár.

Helyzetkép

A Fleury elleni EHF European League győzelem után a fókusz a bajnokságra tevődik át. Előbb szerdán az Érd otthonába látogatunk, majd szombaton az FTC-t fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Csapatunk egészséges tagjai gőzerővel készülnek, a helyzet azonban nem túl ideális. A mérkőzést a hazai klub élőben közvetíti a Facebook oldalán.

Ami a játékoskeret összetételét illeti, pontos névsort majd csak a mérkőzést megelőzően tudunk közzétenni. Ami biztos, hogy sérülés miatt továbbra is hiányzik Gnonsiane Niombla, valamint Andrea Kobetic, illetve a karanténban lévő Tomori Zsuzsanna. A Fleury ellen megsérülő Katarina Jezic orvosi vizsgálata pedig jelenleg is zajlik. Egyéb megbetegedések miatt pedig tovább szűkülhet az amúgy sem bő névsor.

Ellenfélmustra

Horváth Roland csapata a Békéscsaba (34:28) legyőzésével a múlt héten bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé, és legutóbbi három bajnokiját egyaránt megnyerte. A szezon előtt nagy változásokon áteső Érd egyre inkább egy jól működő, motivált, és intenzíven fejlődő csapat látszatát kelti. Sokan a kiesés rémétől féltették a klubot, mely jelenleg 5 győzelemmel és 8 vereséggel pozitív meglepetésre a középmezőny tagja. A korábbi ex-siófoki vezetőedző, Horváth Roland a Békéscsaba bravúros benntartása után úgy fest tehát, hogy egy újabb, igen mélyről induló klub élén teszi le a névjegyét. A szakember egy interjúban arról is beszélt, hogy az elmúlt hetek jó eredménye a folyamatos munkának tudható be, sokat köszönhetnek annak, hogy koronavírus okozta megbetegedés jó ideje nem ütötte fel a fejét házon belül. Az Érd zsinórban három idegenbeli bajnokiját nyerte meg, a Kisvárda (21:22), az Alba Fehérvár (22:27) és a Szombathely (27:29) ellen, ez az eredménysor pedig önmagáért beszél a fentebb említettekkel egybekötve.

A csapat legeredményesebb játékosa az a Kiss-Walfisch Mercédesz (68 gól), aki a tavalyi gyengébbre sikerült fehérvári éve után újra régi önmagát idézi. Az idei szezonban gólerős játékot mutat Paróczky Sára (58) és Szabó Kitti (55). Mögöttük viszont egy nagyobb űr tátong a házi góllövőlistán, mely arra enged következtetni, hogy kulcs lehet, ha közülük sikerül valakit hatástalanítani.

Egymás elleni múlt

Az Alba Fehérvár (31) és a Békéscsaba (28) után az Érd ellen játszottuk a harmadik legtöbb bajnoki mérkőzést. A két csapat múltja megannyi emlékezetes összecsapást foglal magába az elmúlt évekből. Idegenben azonban mindössze 2 alkalommal tudtunk nyerni 11 vereség mellett, miközben a hazai mérlegünk, ha nem is ilyen arányban, de pozitív (8 győzelem és 6 vereség). Az Érd elleni örökmérleg így 10 győzelem mellett 17 vereség.

A mostani összecsapás már egy „visszavágó” lesz, hiszen a két csapat a K&H női kézilabda liga 1. fordulójában pont egymás ellen indította a 2020/21-es szezont. A nyolc góllal megnyert összecsapás Such Nelli gólerős játéka mellett Dinah Eckerle és Szikora Melinda remek teljesítményéről maradt emlékezetes.   

Edzői szemmel

Horváth Roland (Érd – vezetőedző): „Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a Siófokot megverjük, de ha megnézzük a két csapat játékoskeretét, akkor elég nagy a különbség. Ettől függetlenül én biztos vagyok benne, hogy a lányok kellő önbizalommal lépnek pályára és mindent megtesznek a győzelem érdekében, de nagyon nehéz dolgunk van, mert egy jó csapatról beszélünk.”

Zdravko Zovko (Siófok KC – vezetőedző): „Fontos mérkőzés következik egy jó formában lévő csapattal szemben, mely az elmúlt hetek eredményei alapján biztos vagyok benne, hogy rengeteg önbizalmat szerzett. Ha azt mondom, hogy ezer sebből vérzünk, akkor lehet, hogy enyhén fogalmazok. Rengeteg problémával küzdünk, sérülések és megbetegedések is nehezítik a dolgunkat. A helyzet nem ideális, de ilyen a sport, ezzel nem tudunk mit kezdeni. Belső posztokon szinte teljesen elfogytunk, gyakorlatilag nincs is cserelehetőségünk. Ettől függetlenül nagyon bízom azokban a játékosokban, akik egészségesek. Ez egy lehetőség a számukra, hogy a vállukra vegyék a csapatot, és vezéregyéniséggé lépjenek elő.”