Zsinórban a hetedik bajnoki siker!

2020 jan 08
2176 Megtekintés
Zsinórban a hetedik bajnoki siker!
Folytattuk győzelmi sorozatunkat, a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában a Mosonmagyaróvár legyőzésével szereztünk újabb fontos bajnoki pontokat.

1. félidő: Az MKC csapata 22 percig jól tartotta magát, 13:11-es állásnál viszont Tor Odvar Moen kért időt, és rendezte a sorokat. A kispadoktól visszatérve fokozatot váltottunk, és egy 4:0-s sorozatot produkáltunk, ezzel megalapozva a magabiztos félidei előnyt. Ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a különbség a két csapat között, Hudák Anette góljai kellettek (18:13).  

2. félidő: A fordulást követően aztán ismételten előhúztuk azt a villámkézilabdát, mely már annyiszor eredményt hozott. A második felvonás első hat percét 7:3-ra nyertük, így a vendégek vezetőedzője Bognár Róbert 25:16-nál időt kért. A különbség viszont csak tovább nőtt, a meccs MVP-je Katarina Jezic ellenállhatatlan volt a kapu előterében. Klasszis teljesítményt ma nem láthattunk, ellenben mindenki kivette a részét a közösből és a gólokból, ami által a teher szépen megoszlott csapaton belül. A hajrában már csak a különbség volt a kérdés, mely végül tíz felett maradt (38:26).

Az Mosonmagyaróvár legyőzésével zsinórban hetedik győzelmét aratta csapatunk, mely ezzel pontszámban beérte, és jobb mutatóinak köszönhetően meg is előzte az MTK ellen tegnap este botló Ferencvárost. Ami miatt viszont fájhat a fejünk, az Mazák-Németh Csilla talajfogása és sérülése, valamint az a bizonyos kötés melyet Nerea Pena térdén kellett alkalmazni a második játékrészben.

A csapat hamarosan buszra ül, és útra kel a romániai Nagydisznódra, ahol vasárnap 15 órai kezdettel lép pályára a Magura Cisnadie ellen az EHF-kupában. A mérkőzést a Sport Tv élőben adja.

Edzői értékelés

Tor Odvar Moen (Siófok - edző): Vegyes érzéseim vannak a mai győzelem után. A teljesítménynek örülök, profi munkát végeztünk egy olyan csapat ellen, mely ha egy picit nagyobb teret kap, akkor jó teljesítményre képes. De ma nem hagytuk őket. Az első perctől kezdve jól kézilabdáztunk, főleg védekezésben. Támadásban viszont sok variációt és lehetőséget meg kellett próbálnunk a sérült játékosaink pótlása révén. Van egyfajta rossz érzés is bennem, mivel újabb két játékosomnál jelentkezett térdprobléma. Ennek egy edző soha sem örül. Meglátjuk, hogy mit hoznak a következő napok.

Bognár Róbert (Mosonmagyaróvár - edző): „Próbáltunk sokat futni, és közben lassítani a játékot. Egy edző mindig többet remél, jó lett volna kihasználni, hogy a Siófoknak ennyi mérkőzése van, és fáradtabb. Ezt a helyzetet azonban ellenfelünk remekül kezelte. Örültem volna, ha egy kicsit közelebb tudunk maradni. Amire nem tudtunk reagálni, az a két beállós játék, melyet ellenfelünk kiválóan alkalmazott. A második félidőben nagyon könnyű és gyors gólokat kaptunk az eladott labdákból. Pozitívum, hogy mindenki játszott, és a fiatalok is gólokat tudtak szerezni. Készülünk a Szent István elleni összecsapásra, hiszen nekünk ott kell bizonyítanunk. Gratulálok a Siófoknak, és sok sikert kívánok nekik a bajnoki- és nemzetközi folytatáshoz egyaránt.

Fotók: Németh András