Dobogón az NB II-es csapat

2021 már 22
559 Megtekintés
Dobogón az NB II-es csapat
A hétvégén, szombaton és vasárnap is korábbról elhalasztott mérkőzést pótolt NB II-es csapatunk. Hévízen a hajrában jött össze a fordítás, míg a Veszprém ellen végig vezetve tartottuk otthon a bajnoki pontokat. Juhász Fanni mindkét mérkőzésen 11 góllal terhelte az ellenfelek hálóját, csapatunk pedig fellépett a dobogó legalsó fokára.

NB II. Dél-Nyugat, 8. forduló
​Hévízi KSK – Siófok KC 34:35 (17:14)
Kiállítás:
12 ill. 6 perc
Hétméteres: 2/2 ill. 5/5

Siófok: Juhász Fanni 11, Kadlicsek Zea 9, Kocsis Szilvia 1, Mistina Fanni (kapus) 1, Kiss Flóra 2, Bakacsi Lilla 5, Kertész Mónika 4, Pelyva Zsanett 2, Németh Eszter, Csapó Kincső (kapus).

Tarján Bence (edző – Siófok KC): „A védelmünk közepén nem volt megfelelő az összhang, így a mögénk befutó beálló rengeteg problémát okozott. Ennek eredményeként szinte végig mi futottunk az eredmény után. Az utolsó tíz percben azonban tudtunk váltani. Megnyitottuk a védekezésünket, és sokkal koncentráltabb kézilabdával drukkoltunk elő. Mindkét csapat megérdemelte volna a pontszerzést, de ezúttal szerencsére felénk billent a mérleg nyelve. Kocsis Szilvia másodpercekkel a vége előtt szerezte meg a győzelmet érő gólt.”

NB II. Dél-Nyugat, 7. forduló
Siófok KC – Veszprém Pannon SE 41:35 (18:15)
Kiállítás:
2 ill. 6 perc
Hétméteres: 7/6 ill. 2/2

Siófok: Juhász Fanni 11, Kadlicsek Zea 5, Kocsis Szilvia 3, Mistina Fanni (kapus), Kiss Flóra 2, Bakacsi Lilla 5, Kertész Mónika 6, Pelyva Zsanett 3, Németh Eszter 6, Csapó Kincső (kapus).

Tarján Bence (edző – Siófok KC): „Volt egy periódus, amikor a sok kihagyott ziccer révén közel engedtük ellenfelünket. Amikor kellett, akkor viszont gólra gól volt a válasz. Nagyon sokat futottunk, és törekedtünk a gyors befejezésekre. Korábban a mentális fáradtság miatt többször is kicsúszott a mérkőzés a kezünkből, ennek azonban most nyomát sem láttam. Egymást követő két nap is tudtunk hozni egy nagyon stabil szintet. Ezeken a mérkőzéseken lehet a legtöbbet fejlődni, és úgy érzem, hogy ez most sikerült. Jó egyéni teljesítményeket láttam, miközben csapatként is maradandót alkottunk. Gratulálok a lányoknak, ez bizony szép munka volt.”

Mérleg: 13 mérkőzés, 10 győzelem, 0 döntetlen, 3 vereség, 450:406-ös gólarány.​
Házi góllövőlista élmezőnye: Juhász Fanni 85, Pelyva Zsanett 60, Kadlicsek Zea 49, Kertész Mónika 46, Németh Eszter 39, Kocsis Szilvia 36.

Folytatás március 27-én, szombaton a Marcali VSZSE vendégeként.