Körvonalazódik a feljutás lehetősége

2020 már 03
3646 Megtekintés
Körvonalazódik a feljutás lehetősége
U22-es csapatunk a hétvégén magabiztos győzelemmel abszolválta a rivális Szekszárdi FGKC elleni NB II-es rangadót. Így Tarján Bence tanítványai továbbra is vezetik a Dél-nyugati csoportot. A gárda nem titkolt célja a feljutás, az NB I/B-s tagság kiharcolása.

Siófok KTC KFT U22 – Szekszárdi FGKC 35:28 (17:10)

A Nemesvámos ellen elszenvedett 25:24-es vereség óta hibátlanul kézilabdázik U22-es csapatunk, melynek október végén, és november elején volt egy kisebb hullámvölgye. Akkor a Balatonboglárt is csak 30:29-re sikerült legyőzni, de ezt a két összecsapást leszámítva minden bajnokit magabiztosan nyertünk. A Szekszárd elleni első, idegenbeli rangadón végig vezettünk, és végül nyertünk is 35:32-re, míg a tabellán második PEAC egy 41:34-es vereséggel távozott a Balaton-partjáról.

A bajnokság vége előtt hét fordulóval a Szekszárd négy, míg a PEAC kétpontos hátrányban van. Az utolsó előtti játéknapon, Pécsen vívhatunk majd nagyon fontos feljutási rangadót, ha csak addig el nem dől a bajnoki cím sorsa.  Csapatunk legeredményesebb játékosa a 14 mérkőzésen 112 találatot jegyző, a felnőtt csapatban is számításba vett Wald Kíra. Őt követi 92 góllal Juhász Fanni, és 68 egységgel Lapos Laura.

Tarján Bence (Siófok U22 – edző): „Az a célunk, hogy feljussunk, és legyen egy stabil NB I/B-s csapatunk, ugyanis ez sokkal több lehetőséget nyújtana a fiatal játékosaink számára. Így kezdtük meg a nyáron az alapozást, ez volt az alapmotiváció, és minden nap ezért dolgozunk töretlenül. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk.  A Szekszárd elleni mérkőzés pedig erre rá is erősített, visszaigazolást nyertünk. Sokat készültünk külön erre a rangadóra, videóztunk, és kielemeztük ellenfelünk játékát. Szépen és fegyelmezetten kézilabdáztunk, amit elterveztünk, azt többé-kevésbé sikerült megvalósítanunk. Tempós, gyors ritmust adtunk a mérkőzésnek. Együtt volt a csapat, tudtunk egymásért küzdeni.”

Csapó Kincső (Siófok U22 – kapus): „Sok múlott ezen az összecsapáson, napok óta izgatottan vártuk ezt a mérkőzést. Idén a Pécs (PEAC) mellett a Szekszárddal vagyunk harcban a feljutásért, így mondanom sem kell, hogy ez a győzelem milyen jelentőséggel bír. Úgy érzem, hogy a bajnokság során most játszottunk a legjobban. Amikor egy ilyen fal áll előtted, az sok energiát, és lendületet ad. Mindenképpen szeretnénk kiharcolni a feljutást, ez lebeg folyamosan a szemünk előtt. Ha ez sikerül, akkor a kiöregedő, idősebb játékosok is maradhatnak. Korábban már volt szerencsém belekóstolni az NB I/B légkörébe. A két osztály között nagy az ugrás, magasabb a színvonal, és minden sokkal profibb. Sok csapatban találunk rutinos játékosokat, az idén például a Budaörs is itt szerepel. Személy szerint úgy érzem, hogy nekem is segítené a fejlődésemet, ha a jövőben a felnőtt edzések, valamint az utánpótlás mérkőzések mellett az NB I/B-ben is védhetnék.”